Прапор Гронінгену (провінція)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Гронінгена (провінція)
Прапор Гронінгена (провінція)
Пропорції3:2d
Кольори
ПриналежністьГронінген

CMNS: Прапор Гронінгена (провінція) у Вікісховищі

Прапор Гронінгену є офіційним символом провінції. Прапор був прийнятий 17 лютого 1950 року [1] і базується на прапорі міста Гронінгена та гербі регіону Оммеланден. Червоний, білий і синій кольори походять від герба Оммеландена, а білий і зелений зображені на прапорі міста Гронінгена. Кольори міста в центрі прапора символізують центральне розташування міста Гронінген, яке є столицею провінції.

Дизайн

[ред. | ред. код]

Співвідношення прапора 2:3, таке ж, як у прапора Нідерландів. Ширина білого хреста становить 1/3 висоти прапора, а зеленого — 1/9 висоти прапора. Кольори визначаються як кольори Pantone 032U (червоний), 300U (синій) і 355U (зелений).

Історія

[ред. | ред. код]

У 1913 році Ван дер Лаарс запропонував використовувати прапор для провінції Гронінген. Його пропозицією був прапор, заснований на прапорі Оммеландена. Синя смуга посередині була змінена на зелену смугу прапора міста Гронінгена. Він також зробив ще дві пропозиції, де використав кольори герба провінції Гронінген.

Прапор Оммеландена
Прапор міста Гронінген
Пропозиція 1
Пропозиція 2
Пропозиція 3

Ескіз нинішнього прапора був розроблений Яном Туїном, який пізніше став мером міста Гронінген. Він запропонував розробити новий прапор, цей проєкт був прийнятий 17 лютого 1950 року. Через шість днів рішення було офіційно опубліковано.

Список літератури

[ред. | ред. код]
  1. (нід.) Provincievlag, Province of Groningen. Retrieved 3 February 2014.

Зовнішні посилання

[ред. | ред. код]