Принц Уельський (коктейль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Принц Вельський

Принц Уельський (англPrince of Wales) — це коктейль, створений Альбертом Едвардом, принцом Уельським, що став королем Едвардом VII. Існують кілька варіацій напою, проте спільним складником зазвичай є шампанське, ангостура, рисове віскі чи коньяк, та лікер.

В анонімній біографії короля Едварда, Особисте життя короля Едварда VII, авторство напою приписують принцу. Коктейль складався з «невеликої кількості рисового віскі та ангостури, товченого льоду, маленького кубика ананасу, шматочка лимонної цедри, кількох крапель мараскіно, невеликої кількості шампанського та цукрової пудри за смаком»[1].

Сем Меєр з cocktailians.com [Архівовано 14 вересня 2017 у Wayback Machine.] визначає складники у такій кількості:

  • 45 мл рисового віскі
  • 30 мл шампанського
  • 1 шматочок ананасу
  • трохи ангостури
  • 1/4 ст. ложки (1.25 мл) мараскіно
  • 1 ст. ложка (5 мл) цукру чи просто сиропу

Напій готують шляхом перемішування цукру з бітером, додаючи віскі та лікер, а потім ананас. Все це струшують з товченим льодом, зціджують в коктейльний келих і додають шампанське. В деяких рецептах замість рисового віскі використовують коньяк або бренді, замість мараскіно — бенедиктин чи інший лікер, та апельсин замість ананасу. Методи приготування також різняться[2][3][4].

Сем Меєр вихваляє коктейль, говорячи, що це є «дивовижний напій з пряним рисом … солодким мараскіно й ананасом, що доповнюють один одного, та бульбашками, що все це об'єднують». Згідно з Андре Доміне, принц уельський гармонійно поєднує гіркий, солодкий та кислий смаки.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 жовтня 2017. Процитовано 18 вересня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Dominé, André; Euler, Barbara; Fassbender, Wolfgang; Stelzig, Matthias (2009). Le livre du bar et des cocktails. Ullman. ISBN 978-3-8331-4804-0.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 30 грудня 2017. Процитовано 18 вересня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 18 вересня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)