Притула Олександр Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Притула
Народився 15 жовтня 1983(1983-10-15) (40 років)
Вінниця, Україна
Громадянство Україна Україна
Діяльність ювелір, художник, дизайнер
Alma mater Тернопільська академія народного господарства
Нагороди Лавреат Всеукраїнського конкурсу на найкращий ювелірний дизайн «Ювелір Експо 2018»
Лавреат Всеукраїнського конкурсу на найкращий ювелірний дизайн «Ювелір Експо 2019»

Притула Олександр Вікторович (нар. 15 жовтня 1983, Вінниця, Україна) — український дизайнер, художник і ювелір з авторським стилем. Засновник торгівельної марки «Prytula Jewellery Group».

Біографія[ред. | ред. код]

Олександр Притула народився 1983 року у Вінниці. 2007 року закінчив Тернопільську академію народного господарства.

У 2012 році заснував ювелірну компанію «Prytula Jewellery Group», зібравши команду талановитих художників, дизайнерів та ювелірів. З 2014 року створив свій авторський стиль, який заснований на складних ювелірних дизайнах, ознакою яких є унікальна техніка ювелірної емалі. Його уміння цього року відзначила у своєму блозі всесвітньо відома експертка ювелірної справи Катерина Перез. Його авторське кільце «Велосипед» брало участь на міжнародних виставках в Дубаї (2014) та Базелі (2015).[1] З 2015 року Притула співпрацює з відомими ювелірними брендами України та Європи. Під маркою «Prytula Jewellery Group» виготовляються ювелірні прикраси із жовтого, білого і червоного золото, яке поєднується з ювелірною емаллю та з високоякісним дорогоцінним камінням (діаманти, смарагди, сапфіри, рубіни тощо).

Команда Олександра Притули стала лавреатом Всеукраїнського конкурсу на найкращий ювелірний дизайн на виставці «Ювелір Експо 2018» в профі категорії з авторською моделлю кольє «Симфонія серпня»[2]. Наступного року вони ортимали диплом «За втілення класичних традицій»[3] на «Ювелір Експо 2019»[4]. Крім того, Олександр Притула став експертом міжнародного журналу «Експо Ювелір»[5]

У 2022 році Притула поступив до академії «Academia Italiana» у Флоренції на кафедру ювелірного дизайну. У січні він переїхав до Італії, а після вторгнення російських військ в Україну (24 лютого 2022 року) продовжив навчатися і працювати в Італії.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]