Пядишев Володимир Георгійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пядишев Володимир Георгійович
Народився 1952 р.н.
м. Джанкой, Кримська область
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Галузь

службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку,

інформаційне забезпечення ОВС, кібербезпека
Заклад Одеський державний університет внутрішніх справ
Посада професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції
Вчене звання професор
Науковий ступінь доктор юридичних наук

Пядишев Володимир Георгійович (1952 р.н., м. Джанкой, Кримська область) – український науковець, доктор юридичних наук, професор, професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Одеського державного університету внутрішніх справ.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Народився у 1952 році у м. Джанкой Кримської області.

Здобуття вищої освіти

[ред. | ред. код]

У 1975 році закінчив Одеський політехнічний інститут за спеціальністю «Радіотехніка».

У 2008 році закінчив Одеський юридичний інститут Харківського національного університету внутрішніх справ і отримав повну (магістр) юридичну освіту за спеціальністю «Правознавство».

Служба в органах внутрішніх справ

[ред. | ред. код]

Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1993 році.

З травня 1993 року – викладач циклу оперативно-розшукової діяльності Одеського училища міліції МВС України.

З травня 1994 року – начальник кафедри технічних засобів попередження та розкриття злочинів Одеського училища міліції МВС України.

З квітня 1995 року – начальник кафедри основ управління та інформаційно-технічного забезпечення ОВС Одеського інституту внутрішніх справ.

З грудня 2003 року – доцент кафедри основ управління та інформаційно-технічного забезпечення ОВС Одеського юридичного інституту Національного університету внутрішніх справ.

З липня 2013 року – доцент кафедри інформаційно-технічного забезпечення ОВС та спеціальної техніки Одеського державного університету внутрішніх справ.

З квітня 2014 року – старший науковий співробітник відділу організації наукової роботи Одеського державного університету внутрішніх справ.

З квітня 2015 року – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи Одеського державного університету внутрішніх справ.

З вересня 2016 року – доцент кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Одеського державного університету внутрішніх справ.

З вересня 2020 року – професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Одеського державного університету внутрішніх справ.

Міжнародна діяльність (тривалі закордонні відрядження – робота у складі міжнародних поліцейських команд)

[ред. | ред. код]

·  1996-1997 – участь в операції ООН з підтримання миру і безпеки у колишній Югославський республіці Македонії – Сили превентивного розгортання ООН (СПРООН/UNPREDEP).

·  1998-2000 – участь в операції ООН з підтримання миру і безпеки у Боснії і Герцеговині – Місія ООН у Боснії та Герцеговині (МООНБГ/UNMIBH).

·  2002-2003 – участь в операції ООН з підтримання миру і безпеки у Косово – Місія ООН у справах тимчасової адміністрації у Косові (МООНК/UNMIK).

·  2004-2005 – участь в операції ООН з підтримання миру і безпеки у Ліберії – Місія ООН у Ліберії (МООНЛ/UNMIL).

·  2005-2006 – участь в операції ООН з підтримання миру і безпеки у Косово – Місія ООН у справах тимчасової адміністрації у Косові (МООНК/UNMIK).

Наукова діяльність

[ред. | ред. код]

У 1984 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.11.16 – інформаційно-вимірювальні та керуючі системи на тему «Підвищення інформативності вимірювачів температури електронів іоносферної плазми».

У 2020 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук в Одеському державному університеті внутрішніх справ за спеціальністю 21.07.05 – службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку (юридичні науки) на тему «Правові та організаційні засади службово-бойової діяльності підрозділів поліції Організації Об’єднаних Націй на територіях локальних збройних конфліктів».

Член редколегії журналу «Морська безпека та оборона».

Є автором понад 100 наукових, науково-методичних та навчальних видань.

Основні напрями наукового пошуку

[ред. | ред. код]

Інформаційне забезпечення діяльності правоохоронних органів, протидія кіберзлочинності, організаційне та правове вдосконалення службово-бойової діяльності сил охорони правопорядку

Посилання

[ред. | ред. код]

Нагороди та відзнаки

[ред. | ред. код]

Має відомчі заохочувальні знаки МВС України, серед них:

· 2003 р. – відзнака МВС України – медаль «За сумлінну службу» ІІІ ступеня

· 2005р. – Пам’ятна відзнака МВС України – медаль «15 років МВС України»

· 2008 р. – відзнака МВС України – медаль «За сумлінну службу» ІІ ступеня

· 2010 р. – відзнака МВС України – медаль «За сумлінну службу» І ступеня

· 2010 р. – Нагрудний знак «За відзнаку в службі» І ступеня

· 2012 р. – ювілейна відзнака «90 років Одеському державному університету внутрішніх справ»

· 2017 р. – відзнака МВС України «За відзнаку в службі» ІІ ступеня

· 2019 р. – відомча заохочувальна відзнака – нагрудний знак «За безпеку народу»

· 2021 р. – відомча заохочувальна відзнака – нагрудний знак «За безпеку народу»

· 2022 р. – пам’ятна ювілейна відзнака «100 років Одеському державному університету внутрішніх справ».

Має нагороди від Організації Об’єднаних Націй:

[ред. | ред. код]

· Медаль «In the Service of Peace»

(За служіння миру) за участь в операції ООН у колишній Югославський республіці Македонії

· Медаль «In the Service of Peace» (За служіння миру) за участь в операції ООН у Боснії і Герцеговині

· Медаль «In the Service of Peace» (За служіння миру) за участь в операції ООН у Косові

· Медаль «In the Service of Peace» (За служіння миру) за участь в операції ООН Ліберії.

Джерела

[ред. | ред. код]

· Пядишев Володимир Георгійович. Актуальні проблеми міжнародно-правового забезпечення діяльності поліції ООН у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки. Монографія / За редакцією доктора юридичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки М. О. Баймуратова. Одеса : Фенікс, 2018. 456 с.

· Пядишев Володимир Георгійович. Діти у збройному конфлікті: Досвід ООН щодо застосування правосуддя // Ювенальна юстиція: український дискурс: колективна монограф. / за заг. ред. Долженкова О. Ф., Корнієнка М. В. Одеса: Університет Ушинського, 2021. 320 с. С. 38-78.

· Пядишев Володимир Георгійович. Перспективи забезпечення безпеки атомних електростанцій в Україні від зовнішнього вторгнення під час воєнного стану. Юридичний науковий електронний журнал. № 4/2023. С. 776-780

- Науково-педагогічний розвиток та здобутки ОДУВС у персоналіях : науково-художнє видання до 100-річчя ОДУВС / редкол.: Д. В. Швець, М. В. Корнієнко, С. Г. Братель та ін. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2022. – 330 с.

- Поліцеїстика: наука та освіта в персоналіях : довідник / за заг. ред. В. В. Сокуренка, Д. В. Швеця, С. С. Вітвіцького, Р. А. Сербина, О. М. Балинської, Л. Р. Наливайко, М. В. Корнієнка, Є. С. Назимка. : Львів-Торунь : Liha-Pres, 2023. – 244 с.

- Закон. Честь. Знання. 100 років надбання : науково-художнє видання до 100-річчя ОДУВС / редкол.: Швець Д. В., Корнієнко М. В., Братель С. Г. та ін. — Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2022. — 244 с.