Ревінь (фільм, 1951)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ревінь
англ. Rhubarb
Жанр кінокомедія
Режисер Артур Лубінd[1]
Продюсер Вільям Перлбергd
Сценарист Дороті Давенпортd
У головних
ролях
Рей Мілланд[2], Джен Стерлінг[3], Джин Локгартd[3], Джеймс Гріффітd[3], Дональд МакБрайдd[3], Гел Доусонd[3], Леонард Німой[3], Джеймс Флавінd[3], Чарльз Салліванd[3], Larry J. Blaked[3], George Magrilld[3], Біллі Бердd[3], Brooks Benedictd[3], Ralph Sanfordd[3], Frank Sullyd[3], Ел Ферґюсонd[3], Вільям Фрауліd, Taylor Holmesd, Jim Haywardd, Orangeyd, Олівер Блейкd, Strother Martind і Douglas Woodd
Оператор Lionel Lindond
Композитор Van Cleaved
Художник Henry Bumsteadd
Кінокомпанія Paramount Pictures
Дистриб'ютор Paramount Pictures
Тривалість 94 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1951
IMDb ID 0043967

Ревінь (англ. Rhubarb) — американський комедійний фільм 1951 року, адаптований за романом гумориста Гаррі Аллена Сміта 1946 року «Ревінь». Фільм зняв режисер Артур Лабін, ролі зіграли кіт Оранджі, Джен Стерлінг і Рей Мілланд.[4] Актори другого плану — Вільям Фровлі та Джина Локгарта.

Сюжет[ред. | ред. код]

Таддеус Дж. Беннер — самотній, ексцентричний мільйонер, власник бейсбольної команди Brooklyn Loons, любить бродячого кота (роль якого грає кіт Оранджі), і бере його до себе додому. Він назвав кота «Ревінь» (Rhubarb), що на бейсбольному сленгу означає суперечку або бійку на полі.

Коли чоловік помирає, з'ясовується, що Ревінь став його єдиним спадкоємцем; тож кіт успадковував також бейсбольну команду. Публіциста команди Еріка Єгера призначено опікуном кота. Його наречена Поллі Сіклс, донька менеджера команди, має жахливу алергію на кішок, що спричиняє багато проблем.

Розпещена, жадібна і нещаслива дочка Беннера Майра подає позов, оскаржуючи заповіт. І коли гравці команди виявляють, що вони належать коту, вони протестують, доки Єгер не переконає їх, що Ревінь приносить їм удачу.

Бруклін починає перемагати і боротиметься з потужною командою Нью-Йорка за чемпіонство. Але букмекер, який може серйозно програти, якщо Бруклін виграє, вирішує викрасти кота. Доля Брукліна стає гіршою, поки тривають пошуки Ревеня, поки кіт нарешті не втікає від своїх викрадачів і мчить на стадіон, щоб врятувати ситуацію.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Оранджі отримав нагороду PATSY Awards (тваринна версія «Оскара») в категорії Найкраща зірка року за його появу у фільмах «Ревінь» і «Сніданок у Тіффані». Він став єдиним котом, який наразі вигравав більше одного разу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.imdb.com/title/tt0043967/
  2. http://www.imdb.com/title/tt0043967/fullcredits
  3. а б в г д е ж и к л м н п р с ČSFD — 2001.
  4. RHUBARB Monthly Film Bulletin; London Vol. 18, Iss. 204, (Jan 1, 1951): 349.

Посилання[ред. | ред. код]