Розівська сільська рада (Коростенський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Розівська сільська рада
Основні дані
Країна СРСР СРСР УРСР
Область Житомирська область
Район Коростенський район
Адм. центр с. Розівка
Утворена 16 червня 1969 року
Ліквідована 3 травня 1983 року
Склад
Кількість членів
Голова ради
Територія та населення
Населення
Населені пункти 3
Контактні дані
Адреса с. Розівка, Коростенський р-н, Житомирська обл., Українська РСР
Мапа

Розівська сільська рада — колишня адміністративно-територіальна одиниця та орган місцевого самоврядування у Коростенському районі Житомирської області Української РСР з адміністративним центром у селі Розівка.

Населені пункти[ред. | ред. код]

Сільській раді на час ліквідації були підпорядковані населені пункти:

Історія та адміністративний устрій[ред. | ред. код]

Створена 16 червня 1969 року, відповідно до рішення Житомирського ОВК № 282 «Про зміни в адміністративно-територіальному поділі деяких населених пунктів Коростенського і Чуднівського районів», у складі сіл Веселівка і Розівка Холосненської сільської ради та Іванівка Лісівщинської сільської ради Коростенського району Житомирської області[1].

На 1 січня 1972 року сільська рада входила до складу Коростенського району Житомирської області, на обліку в раді перебували села Веселівка, Іванівка та Розівка[2].

3 лютого 1982 року, відповідно до рішення Житомирського ОВК № 58 «Про зміни адміністративно-територіального підпорядкування окремих населених пунктів області», підпорядковано с. Ковалівщина Ковалівської сільської ради Коростенського району.

Ліквідована 3 травня 1983 року, відповідно до рішення Житомирського облвиконкому «Про деякі питання адміністративно-територіального поділу», у зв'язку з перенесенням адміністративного центру ради до с. Веселівка з перейменуванням ради на Веселівську[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Упоряд. Р.А. Кондратюк, Д.Я. Самолюк, Б.Ш. Табачник. Довідник: офіційне видання. Адміністративно-територіальний устрій Житомирщини 1795-2006 роки. Інститут історії України НАН України (українська) . Житомир: «Волинь», 2007. с. 173, 586, 594. Архів оригіналу (PDF) за 8 жовтня 2021. Процитовано 7 липня 2023.
  2. Упоряд. А.Д. Шелягин. Українська РСР. Адміністративно-територіальний поділ на 1 січня 1972 року (PDF). Інститут історії України НАН України. Київ: Ордена Червоного Прапора видавництво політичної літератури України, 1973. с. 138. Архів оригіналу (PDF) за 20 жовтня 2021. Процитовано 7 липня 2023.