Роккі Бальбоа (персонаж)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роккі Бальбоа
Сильвестр Сталлоне в ролі Роккі Бальбоа
Ім'я при народженні англ. Robert Balboa
Прізвисько Італійський Жеребець
Жеребець,
Гордість Філадельфії,
Улюблений син Філадельфії
Народився 6 квітня 1946(1946-04-06) (78 років)
Філадельфія, Пенсільванія, США
Країна  США
Національність італійці США
Діяльність колишній професійний боксер, тренер
Вчителі Mickey Goldmilld
Відомі учні Tommy Gunnd і Adonis Creedd
Знання мов англійська
Конфесія католицтво
У шлюбі з Adrian Penninod
Діти Robert Balboa, Jr.d
Я продовжую твердити: я більше, ніж Роккі. Але правда, що це не так. Я хотів би бути бодай половиною його. Я був дурний. Роккі - одне з найчесніших моїх творінь.

Сильвестр Сталлоне[1].

Роберт (Роккі) Бальбоа (нар. 6 липня 1945(19450706), Філадельфія, США) — професійний боксер, вигаданий персонаж серії фільмів «Роккі». Виконавець ролі — Сільвестер Сталлоне. Прототипами персонажа є Роккі Марчіано, Чак Вепнер і Джо Фрейзер.

Статуя Роккі Бальбоа в Філадельфії

Вигадана біографія[ред. | ред. код]

Роккі Бальбоа був єдиною дитиною в італо-американській сім'ї. Народився 6 липня 1945, ретельно навчався, таким чином він хотів стати схожим на свого кумира, Роккі Марчіано. Змушений жити на невелику зарплату, беручи участь у поєдинках місцевого клубу і нездатний знайти роботу де-небудь ще, Роккі отримав роботу колектора для Тоні Гаццо, місцевого лихваря, тільки щоб зводити кінці з кінцями.

Його прізвисько — Італійський жеребець, яке він придумав собі через своє італійське походження.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Роккі Бальбоа одружується на Адріані Пенніно на початку 1977 року, це можна було побачити у фільмі «Роккі 2». Але пізніше Адріана померла від раку. Вони були одружені протягом 26 років. У них є син Роберт (Роккі) Бальбоа-молодший, який, на відміну від батька, більше приймає ім'я Роберт. Він народився в 1976 році, як свідчать його бесіди зі священиком, отцем Карміні. Роккі розуміє італійську мову дуже добре; проте невідомо, чи говорить він мовою сам, бо відповідає Отцю Карміні англійською. Також Роккі має власний ресторан «У Адріани», названий на честь дружини.

Факти[ред. | ред. код]

  • Роккі Бальбоа був названий 7-им із 100 великих героїв за 100 років.
  • Персонаж Роккі увічнений бронзовою статуєю, встановленої біля Сходів Роккі у Філадельфії, з відомої сцени у фільмі Роккі.
  • У грудні 2010 було оголошено, що персонаж Роккі Бальбоа повинні ввести до залу слави боксу. У 2011 році Роккі Бальбоа був введений до залу слави.

Цитати[ред. | ред. код]

  • Страх — найкращий друг боксера! І тут нема чого соромитися… Страх, як вогонь, горить всередині тебе. Якщо навчишся його контролювати — ти відчуєш жар у грудях, але якщо він буде контролювати тебе — він спалить і тебе і все навколо. Найгірша річ у боксі — це ранок після поєдинку. Після бою ти одна суцільна рана. Хочеться викликати таксі, щоб до туалету добратися.

Див. також[ред. | ред. код]

  1. Правила жизни | Журнал Esquire.ru. Архів оригіналу за 1 листопада 2020. Процитовано 21 червня 2019.