Російський міжнародний консервативний форум (Санкт-Петербург)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Російський міжнародний консервативний форум — міжнародний з'їзд ультраправих у російському Санкт-Петербурзі, відбувся 22-23 березня 2015 року в готелі «Holiday Inn», зібрав представників європейських неофашистських партій та рухів.

Організатори та учасники[ред. | ред. код]

Організатором заходу виступила російська ультраправа партія «Родіна» (рос. «Родина»). Відкрив форум депутат Держдуми Росії, голова партії «Родіна» Олексій Журавльов.

Участь у форумі взяли лідери та керівники європейських консервативних і націонал-патріотичних партій: «Атака» (Болгарія), «Золота Зоря» (Греція), «Нова Сила» (Італія), Британська Національна Партія (Велика Британія), «Національна Демократія» (Іспанія), «Партія Шведів» (Швеція), «Націонал-демократична партія Німеччини» та інші ультраправі партії та рухи.

Реакція[ред. | ред. код]

Російська громадськість висловила обурення з приводу того, що європейські неонацисти зібралися в країні, яка боролась з нацизмом, і місті, яке під час Другої світової війни постраждало від блокади, а також тим, що час проведення заходу припав на підготовку святкування 70-річчя Перемоги. З різким осудом з'їзду виступила Федерація єврейських общин Росії: вважаємо «проведення та організацію заходів з таким складом учасників на території нашої країни абсолютно неприпустимим і блюзнірським по відношенню до пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни»[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Заявление ФЕОР [Архівовано 23 березня 2015 у Wayback Machine.] (рос.)

Посилання[ред. | ред. код]