Сахара (фільм, 1995)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сахара
англ. Sahara
Видтелефільм
Жанрвоєнний фільм і бойовик
РежисерBrian Trenchard-Smithd
У головних
ролях
Джеймс Белуші, Alan David Leed, Simon Westawayd і Майкл Массі
КомпозиторGarry McDonaldd
Дистриб'юторTriStar Televisiond
Тривалість106 хв.
Моваанглійська
німецька
КраїнаАвстралія Австралія
США США
Рік1995
Дата виходу25 квітня 1995
IMDbID 0114324

«Сахара» (англ. «Sahara») — австралійсько-американський телевізійний фільм, військова драма, рімейк однойменного фільму 1943 року, що оповідає про оборону колодязя в пустелі зведеним загоном союзників під час Другої світової війни.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Після падіння Тобрука в червні 1942 сержант американської армії Джо Ганн з екіпажем веде свій танк M3 Lee по імені «Лулу Белл» по лівійської пустелі до позицій союзників, рятуючись від наступаючих німецьких військ Роммеля. Дорогою він підбирає кількох солдатів союзників і військовий лікар Холлідей, капітан за званням, передає Ганну командирські повноваження. Рухаючись далі, загін підбирає італійського військовополоненого під конвоєм солдата британського Судану. Також Ганн збиває німецький винищувач, і союзники беруть в полон ворожого льотчика.

Загону вдається знайти воду в старому, напівзасохлі колодязі, розташованому в покинутому поселенні Бір Акрома, проте до цього ж колодязя прямує німецький механізований батальйон. Незважаючи на переважаючі сили противника, сержант Ганн вирішує прийняти бій. Відбивши дві потужні атаки, захисники наносять німцям великі втрати в особовому складі, але при цьому втрачають майже всіх своїх бійців. Ганн і англійська рядовий Бейтс готуються зустріти смерть у останньому бою, але остаточно виснажені втратами і спрагою німці здаються. Також з'ясовується, що під час бою один з німецьких снарядів потрапив в колодязь, відкривши джерело води…

У ролях

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]