Серцеїдки (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серцеїдки
Heartbreakers
Жанр романтична кінокомедія і кінокомедія
Режисер Девід Міркін
Продюсер Джон Девіс
Ірвінг Онг
Сценарист Роберт Данн
У головних
ролях
Сігурні Вівер
Дженніфер Лав Хьюітт
Рей Ліотта
Джейсон Лі
Джин Хекмен
Оператор Дін Семлер
Композитор Джон Дебні і Денні Ельфман
Кінокомпанія Davis Entertainment Winchester Films
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 122 хв.
Мова англійська, російська
Країна США
Рік 2001
Дата виходу 23 березня 2001
Кошторис $35 млн
Касові збори $57 756 408
IMDb ID 0125022

«Серцеїдки» (англ. Heartbreakers) — американська романтична комедія 2001 р. режисера режисера Девіда Міркіна. У ролях: Сігурні Вівер, Дженніфер Лав Хьюітт, Рей Ліотта, Джейсон Лі і Джин Хекмен. Вівер була номінована на «премію Супутник» за свою роль. Сюжет обертається навколо жіночого дуету мати-дочка, які обдурюють багатих чоловіків й юридично обкрадають їх.

Сценарій до фільму написали Роберт Данн, Пол Гуей і Стівен Мазур. Це третій спільний проект Гуея та Мазура, попередніми комедіями були Маленькі негідники і Брехун, брехун.

Сюжет[ред. | ред. код]

Макс і Пейдж Коннерс — дві чарівні шахрайки. Їх жертвами стали безліч чоловіків. Суть шахрайства проста: Макс виходить заміж за заможного чоловіка. Не відкладаючи у довгу шухляду, вже на ранок Пейдж намагається опинитися з новоспеченим чоловіком у вельми компрометуючих обставинах. Зрозуміло, як би випадково всю цю сцену бачить Макс. Її серце розбите, вона вимагає негайного розлучення, яке й отримує. Заодно з істотною матеріальною компенсацією.

І все влаштовувало Макс, але не зовсім влаштовувало її вже дорослу дочку. Пейдж вважає, що вже здатна сама зіграти головну роль у черговому спектаклі. На що Макс їй відповідає, що та ще не готова без докорів сумління взяти і обдурити чоловіка, за якого виходить заміж. З власного досвіду вона знає, чим таке може скінчитися: ти закохаєшся, завагітнієш і не ти його кинеш, а він тебе залишить одну і без коштів. Так на світ з'явилася і сама Пейдж.

За допомогою спритного трюку Макс переконує Пейдж, що всі їхні гроші пропали, що їм вкрай необхідно в найкоротші терміни витрусити грошей з якого-небудь процвітаючого ділка. Місцем для афери вибирається Маямі — рай для мільйонерів.

Макс вибирає як жертву підстаркуватого виробника сигарет. Він старий, потворний, постійно палить, але дуже багатий. Вона розігрує з себе російську емігрантку, дочка влаштовується домробітницею. Пейдж тим часом потай намагається провернути свою аферу, але зазнає невдачі, зате знайомиться з молодим і симпатичним барменом.

І начебто все йде за планом, Макс вже отримала пропозицію руки і серця, але починаються неприємності: спочатку з'ясовується, що бармен зовсім не бармен, а власник бару, за який пропонують мільйони. Потім виявляється, що Пейдж закохалася в бармена. Поперхнувшись, раптово помирає наречений Макс, з'являється її минулий чоловік, охоплений жагою помсти. І на довершення давня подруга Макс викрадає всі гроші з рахунків сімейства Коннерс.

Ролі[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Музика[ред. | ред. код]

Денні Ельфман написав головну музичну тему, Джон Дебні композивував фільм.

Касові збори[ред. | ред. код]

Фільм посів перше місце у США, заробивши $ 12,3 млн за перший уїк-енд.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]