Сон Чжун Кі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сон Чжун Кі
кор. 송중기
Народився 19 вересня 1985(1985-09-19) (38 років)
Теджон, Республіка Корея
Національність Корея Південна Корея
Громадянство Корея
Діяльність Актор
Alma mater Університет Сонгюнгван
Роки діяльності 2008 — дотепер
У шлюбі з Katy Saundersd[1]
Брати / сестри Song Seulkid[2]
IMDb nm3609366

CMNS: Сон Чжун Кі у Вікісховищі

Сон Чжун Кі (кор. 송중기, 宋仲基, нар. 19 вересня 1985, Теджон, Республіка Корея) — південнокорейський актор. Став відомий завдяки серіалу «Скандал в Сонгюнгвані» і південнокорейському телевізійному шоу «Людина, що біжить». Вперше Чжун Кі зіграв головну роль у серіалі «Хороший хлопець» в 2012. Він також знімався у повнометражних фільмах, в тому числі зіграв головну роль в кінохіті «Хлопчик-перевертень». Після проходження обов'язкової воєнної служби він повернувся в кінематограф, зіграв головну роль в серіалі 2016 року «Нащадки сонця».

Ранні роки[ред. | ред. код]

Під час навчання в старшій школі Сон Чжун Кі захоплювався швидкісним бігом на ковзанах (шорт-трек) і брав участь в змаганнях, представляючи своэ рідне місто Теджон. Актор брав участь у Національних Іграх 3 рази і завойовував нагороди. Однак протягом перших років навчання в старшій школі він був травмований і змушений піти зі спорту (пізніше Сон Чжун Кі брав участь в національних швидкісних гонках по ТВ).

Потім він присвятив себе навчанню і отримав найвищі оцінки зі всіх предметів, набравши 380 балів із 400 на національних випускних екзаменах,[en] поступив в престижний університет Сонгюнгван. Батьки відправляли Сон Чжун Кі на різноманітні курси, включаючи курси акторської майстерності для того, щоб покращити його соціальні навички. На другому курсі коледжу після академічної записки про отримання спеціальності бізнес-адміністратора, він зрештою вирішив серйозно займатися акторською діяльністю. Дебютною стала участь у шоу KBS's Quiz Korea, де він дійшов до фіналу, але так і не виграв. Чжун Кі також працював моделлю для модних журналів.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Вперше Чжун Кі з'явився в 2008 році у фільмі «Крижана квітка». Наступного року він з'явився в одному із епізодів фільму «П'ять відчуттів Ероса» і зіграв невелику, але помітну роль у серіалі «Чи буде сніг на Різдво?». Більше того, він був постійним ведучим на корейському каналі KBS в музикальній програмі «Музикальний Банк» (Music Bank) з 2009 до 2010 рік і учасником в шоу «Людина, що біжить» з 2010 по 2011 рік. Потім він знявся в медичній драмі 2010 року Лікарі Акушери-Гінекологи в ролі лікаря Ан Ге У і в серіалі про тварин «Щирі Лапи-2». І, нарешті, в 2010 році він зіграв іронічного студента, дозвільного і чарівного плейбоя 18 століття епохи Чосон Ку Йонха в серіалі «Скандал в Сонгюнгвані», що моментально привело молодого актора до слави і зіркового статусу.

Сон Чжун Кі видав книгу Beautiful Skin Project (Проєкт: Красива шкіра) — бестселер, керівництво для чоловіків в області здоров'я і краси (книга була перевидана в Японії в 2013 році[3]. В кінці 2010, він брав участь в велосипедному турнірі і Сіднеї, Австралія, дві серії якого вийшли по телебаченню. Крім того, по телебаченні транслювалась передача про поїздку акторів в Японію, вона називалась «Я Справжній» (I'm Real): Сон Чжун Кі знявся в двох її частинах на початку 2011 року. І, незважаючи на низькі рейтинги програми, Чжун отримав високе оцінювання як ведучий[4].

Після виходу в 2011 році романтичних комедій Скнари (Penny Pinchers[en])[5][6][7], де Чжун Кі зіграв безробітного хлопця, критики писали, що актор поступово переходить із комедійних героїв в харизматичні, називаючи його карколомним і життєлюбним[8].

Незважаючи на ці відгуки, Чжун Кі зіграв роль молодого короля Сечжона у фільмі «Дерево з глибоким корінням». Хоча його участь обмежувалась тільки чотирма серіями, він прочитав багато неофіційних історичних документів і заклав основу характеру персонажа для головного героя, зіграв короля Хан Соккю[en], заявив, що він відчував, що ця важка роль більш цінна, ніж головні ролі в мінісеріалах[9][10]. Критики хвалили гру Чжун Кі, називаючи її геніальною прорисовкой образу людини, який усвідомлював марність влади ще на початку життя, і поглибився в читання книг, щоб витримати зростаючий тиск тиранії свого батька Тхеджона.

У програмі Сльози Землі (Tears of the Earth) каналу MBC, яка фокусується на насущних екологічних проблемах на планеті, Сон Чжун Кі розказував про проблеми Антарктики в 6 серійному документальному фільмі Сльози Антарктики, потім пожертвував всю свою зарплату на благодійність[11][12]. Другий раз як оповідач він взяв участь, коли серії були перевидані і випущені в прокат в кінотеатрах під назвою «Пенг і Соммі» (в них розповідалось про життя імператорських пінгвінів)[13][14][15]. Пізніше він взяв участь в азійському фан-турі THRILL & LOVE включаючи 6 країн: Таїланд, Сінгапур, Китай, Гонконг, Тайвань і Південну Корею[15][16][17].

Актор описав 2012 рік як «Феноменальний рік» у своїй кар'єрі. Він зіграв головну роль в фантастично-романтичному трейлері «Хлопчик-перевертень», прем'єра якого відбулась на Міжнародному фестивалі у Торонто[en] в 2012 році[18]. при підготовці до цієї ролі Сон Чжун Кі дивився документальні фільми про природу і спостерігав за бродячими собаками на вулицях, щоб навчитись імітувати рух тварин і наслідувати їм[19]. Він також періодично дивився фільм Тіма Бертона «Едвард Руки-ножиці» (1990), фільм Метта Рівза «Впусти Мене[en]» (2010) і серію фільмів Пітера Джексона «Володар перснів»[20][21]. Сон Чжун Кі сказав «Це був проєкт, за який я взявся з думкою про те, що я говорю собі юному „до побачення“. Я вже не хлопчик, час стати чоловіком»[22]. Фільм став успішною корейською мелодрамою, було продано більш чим 7 мільйонів квитків[en][23]

«Хороший Хлопець» — перший серіал, де актор зіграв головну роль. Його переконливість, навіть в найменших деталях, образ антигероя отримав схвальні відгуки[24][25][26][27]. Серіал «Хороший хлопець» отримав високі рейтинги і визнання критиків, що разом з вражаючим касовим збором фільму «Хлопчика-Перевертень» закріпило образ актора в пресі як «рятівника» в телесеріалах і фільмах. Але Сон Чжун Кі сказав, що краще бути хорошим актором, ніж популярним, і що він планує продовжувати спокійно накопичувати досвід, як і раніше.

До призову на обов'язкову службу 17 серпня 2013 Сон Чжун Кі провів фан-мітинг. потім він був зачислений в 102 підрозділ воєнного табору в Чхунчхоне[en][28][29]. Актор демобілізувався 26 травня 2015 року[30][31][32]. Він ознаменував своє повернення в кінематограф, зіграв в телесеріалі «Нащадки Сонця» — лідера миротворчого загону, який закохується в хірурга, дівчину, з якою вони разом беруть участь у добровольчій місії надання допомоги при лихах[33][34]. Автор сценарію дорами — Ким Енсук[en].

Особисте життя[ред. | ред. код]

У липні 2017 року агенти актора офіційно оголосили що Чжун Кі одружується на партнерці по серіалу «Нащадки сонця» — Сон Хьо Кьо[35]. Весілля відбулося 31 жовтня того ж року в одному з найрозкішніших сеульських готелів[36]. На фоні шаленої популярності серіалу «Нащадки сонця», весільна церемонія викликала великий інтерес азійської преси[37][38].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Сон Джун Кі разом з Лі Сан Йопом на презентації серіалу «Хороший хлопець»
Сон Джун Кі разом з Сон Хьо Кьо на презентації серіалу «Нащадки сонця»

Телевізійні серіали[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль Мережа
2007 «Отримати Карла! О Су Чон»[en] репортер № 2 (епізодична роль) SBS
2008 «Любовні перегони» молодий чоловік YTN
«Мій дорогоцінний ти»[en] Чан Чінхо KBS2
2009 «Потрійний»[en] Чі Пунхо MBC
«Моя прекрасна леді»[en] головний дворецький (камео, 1 серія) KBS2
«Чи буде сніг на Різдво?»[en] Хан Чійон SBS
2010 «OB & GY»[en] Ан Кьонву
«Скандал в Сонгюнгвані» Ку Йонха KBS2
2011 «Дерево з глибоким корінням»[en] молодий Седжон SBS
2012 «Хороший хлопець» Кан Мару KBS2
2016 «Нащадки сонця» Ю Сіджін
«Звук твого серця»[en] камео
2017 «Чоловіча гра»[en] Касир у банку (камео) JTBC
2019 «Хроніки Ардала»[en] Ин Сом / Сая tvN
2021 «Вінченцо» Вінченцо Кассано / Пак Чу Хьон

Фільми[ред. | ред. код]

Рік Назва Роль
2008 «Крижана квітка» Но Тек
2009 «П'ять відчуттів Ероса»[en] Ю Чехьок
«Справа про вбивство в Ітевоні»[en] Чо Чонпіль
2010 «Щирі Лапи-2»[en] Дон Ук
2011 «Пенні пінчерс»[en] Чхон Чівун
«Ріо» (анімаційний фільм) Блу (корейський дубляж)
2012 «Пенгі та Соммі» оповідач
«Велике пограбування»[en] Чон Якьон (камео)
«Хлопчик-перевертень»[en] Чхольсу
2017 «Прикордонний острів» Пак Му Йон
2021 «Космічні чистильники» Кім Те Хо

Нагороди[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Робота Результат Примітки
2010 3-тя Премія Ікона стилю Нова Ікона стилю (актор телебачення) Н/Д Перемога [39]
31-ша Кінопремія Блакитний дракон Кращий новий актор «Серце 2» Номінація
Розважальна премія SBS Кращий новачок у варьете шоу «Людина, що біжить» Перемога [40]
24-та Премія KBS драма Нагорода за майстерність (актор середньотривалої драми) «Скандал в Сонгюнгвані» Номінація [41]
Нагорода Netizens' Номінація
Нагорода за популярність Перемога
Краща пара (Разом з Ю А Іном) Перемога
2011 6-й Азіський фестиваль моделей Нагорода BBF Fashionista Н/Д Перемога [42]
7-ма Премія корейської драми Кращий новий актор «Скандал в Сонгюнгвані» Номінація
Премія SBS драма Нагорода від продюсерів «Дерево з глибоким корінням» Перемога [43]
2012 6-та Премія вибір Mnet 20's 20-ка чоловіків зірок драми Номінація [44]
5-та Премія Ікона стилю Ікона стилю Н/Д Перемога [45]
20-та Премія Корейської культури та розваг Нагорода за високу майстерність (актор) «Хороший хлопець» Перемога
1-ша Премія Зірок корейських драм Перемога [46]
26-та Премія KBS драма Перемога [47][48]
Нагорода за майстерність (актор середньотривалої драми) Номінація
Нагорода Netizens' Перемога
Краща пара (Разом з Мун Чхе Вон) Перемога
2013 49-та Премія мистецтв Пексан Кращий кіноактор «Хлопчик-перевертень» Номінація [49]
6-та Премія Nickelodeon Kids' Choice (Корея) Фаворитний актор Перемога
7-ма Премія вибір Mnet 20's 20-ка чоловіків зірок кіно Номінація
50-та Премія Grand Bell Нагорода за популярність Номінація
8-ма Сеульська міжнародна премія драми Видатний корейський актор «Хороший хлопець» Номінація
Видатний OST Корейської драми «Really»
(«Хороший хлопець» OST)
Номінація [50]
2016 8-ма Премія Ікона стилю Ікона стилю Н/Д Перемога [51]
52-га Премія мистецтв Пексан Кращий актор телебачення «Нащадки сонця» Номінація [52][53]
Найпопулярніший актор телебачення Перемога
Глобальна зірка iQiyi Н/Д Перемога
Нагорода корейського споживчого форуму Корейський бренд року Н/Д Перемога [54]
11-та Сеульська міжнародна премія драми Видатний корейський актор «Нащадки сонця» Перемога [55]
5-та Зіркова премія APAN Головний приз (Daesang) Перемога [56]
Кращий актор мінісеріалу Номінація
Краща пара (Разом з Сон Хьо Кьо) Перемога
Краща зірка APAN Н/Д Перемога
9-та Премія Корейської драми Головний приз (Daesang) «Нащадки сонця» Номінація
7-ма Премія корейської популярної культури та мистецтв Нагорода від президента Н/Д Перемога [57]
1-ша Премія азійський артист Найпопулярніший актор «Нащадки сонця» Номінація
30-та Премія KBS драма Головний приз (Daesang) Перемога [58][59]
Нагорода за високу майстерність (актор) Номінація
Нагорода за майстерність (актор мінісеріалу) Номінація
Краща пара (Разом з Сон Хьо Кьо) Перемога
Нагорода Netizen (актор) Номінація
Краща пара (Разом з Сон Хьо Кьо) Перемога
Премія Yahoo! Asia Buzz Популярний артист Азії (чоловіки) Н/Д Номінація
Премія Корейських продюсерів Кращий виконавець «Нащадки сонця» Перемога [60]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2023/01/398_344502.html
  2. https://news.koreadaily.com/2022/08/30/sports/broadcast/20220830215023588.html
  3. Song Joong-ki writes the book on skin care. Korea JoongAng Daily (англ.). 25 січня 2013. Архів оригіналу за 27 серпня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  4. Why We Heart Audition Programs. Mwave (англ.). 11 січня 2012. Архів оригіналу за 14 вересня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  5. Song Joong Ki Charms Reporters at ‘Love and Cash’ Press Preview. Mwave (англ.). 2 листопада 2011. Архів оригіналу за 14 вересня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  6. Song Joong Ki: 'I Want Become Actor Like Leonardo DiCaprio'. KBS (англ.). 4 листопада 2011. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  7. Song Joong-ki Migrating into Movies with Romantic Comedy. The Chosun Ilbo (англ.). 9 листопада 2011. Архів оригіналу за 5 липня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  8. Indecisive ‘Penny Pinchers’ banks on wrong formula for love. Korea JoongAng Daily (англ.). 23 лютого 2012. Архів оригіналу за 27 серпня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  9. Song Joong Ki in <VOGUE> Korea 2011 Nov edition (кор.). Архів оригіналу за 15 грудня 2018. Процитовано 17 лютого 2017.
  10. 청춘의 얼굴. Vogue (кор.). 24 жовтня 2011. Архів оригіналу за 15 грудня 2018. Процитовано 17 лютого 2017.
  11. Song Joong Ki Donates Profits Earned From Narrating. Mwave (англ.). 22 грудня 2011. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  12. Song Joong-ki to donate to needy. Korea JoongAng Daily (англ.). 22 грудня 2011. Архів оригіналу за 18 лютого 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  13. 2012.8.10 Now Playing. Korea JoongAng Daily (англ.). 10 серпня 2012. Архів оригіналу за 12 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  14. Putting warm, fuzzy spin on Mother Nature. The Korea Times (англ.). 7 серпня 2012. Архів оригіналу за 27 серпня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  15. а б Song Joong Ki: “I felt sorry for the penguin chicks”. Star News (англ.). 1 серпня 2012. Архів оригіналу за 29 жовтня 2013. Процитовано 17 лютого 2017.
  16. Got Song? Hallyu actor to make six stops throughout Asia for fan meets. Korea JoongAng Daily (англ.). 24 квітня 2012. Архів оригіналу за 12 березня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  17. Song Joong Ki Wraps Asia Fan Meeting Tour in Seoul With 600 Fans. Mwave. 23 липня 2012. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  18. Song Joong-ki Hits the Big Time. The Chosun Ilbo (англ.). 29 вересня 2012. Архів оригіналу за 5 липня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  19. Uncomplicated relationship central to ‘A Werewolf Boy’. Korea JoongAng Daily (англ.). 26 жовтня 2012. Архів оригіналу за 3 вересня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  20. Werewolf tale brings out beast in Song. Korea Herald (англ.). 27 вересня 2012. Архів оригіналу за 12 жовтня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  21. Song Joong Ki Says He′s Still Thirsty for More Experience as an Actor. Mwave (англ.). 17 жовтня 2012. Архів оригіналу за 7 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  22. ‘Werewolf Boy’ the top melodrama. Korea JoongAng Daily (англ.). 19 листопада 2012. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 17 лютого 2017.
  23. Song Joong Ki doesn’t care if he plays a leading role. Star News (англ.). 5 вересня 2012. Архів оригіналу за 29 жовтня 2013. Процитовано 17 лютого 2017.
  24. Song Joong-ki aims to change it up. Korea JoongAng Daily (англ.). 7 вересня 2012. Архів оригіналу за 2 квітня 2019. Процитовано 17 лютого 2017.
  25. [WED/THU DRAMA 'The Innocent Man'] Reasons Why We Cannot But To Love the 'Innocent Man'. KBS (англ.). 7 листопада 2012. Архів оригіналу за 29 жовтня 2013. Процитовано 17 лютого 2017.
  26. Song Joong Ki says, “I wouldn’t take my girlfriend’s guilt upon myself”. Star News (англ.). 16 листопада 2012. Архів оригіналу за 29 жовтня 2013. Процитовано 17 лютого 2017.
  27. Song Joong Ki Says He Feels He′s Become More Popular but Doesn′t Care. Mwave (англ.). 23 листопада 2012. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  28. Actor Song Joong-ki to Join Army Late This Month. Chosun Ilbo. 2 серпня 2013. Архів оригіналу за 5 липня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  29. Song Joong-ki says goodbye to fans. Korea JoongAng Daily (англ.). 28 серпня 2013. Архів оригіналу за 29 червня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  30. Song Joong-ki returns from military duty. The Korea Times (англ.). 26 травня 2015. Архів оригіналу за 24 квітня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  31. Song Joong-ki Completes Military Service. Chosun Ilbo (англ.). 27 травня 2015. Архів оригіналу за 27 серпня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  32. Song discharged from Army. Korea JoongAng Daily (англ.). 27 травня 2015. Архів оригіналу за 29 червня 2017. Процитовано 17 лютого 2017.
  33. Song Hye-kyo, Song Joong-ki pair up for new drama. Korea Herald (англ.). 2 квітня 2015. Архів оригіналу за 18 червня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  34. Song Joong-ki to Return to Acting After Military Discharge. The Chosun Ilbo (англ.). 3 серпня 2015. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2017.
  35. ‘Descendants of the Sun’ stars to wed at The Shilla. Korea Herald (англ.). 8 серпня 2017. Архів оригіналу за 25 грудня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  36. Marriage of Song Joong-ki, Song Hye-kyo shrouded in complete secrecy. YNA (англ.). 30 жовтня 2017. Архів оригіналу за 25 лютого 2019. Процитовано 25 лютого 2019.
  37. Song Joong-ki, Song Hye-kyo Marry in Private Wedding. The Chosun Ilbo (англ.). 1 листопада 2017. Архів оригіналу за 24 лютого 2019. Процитовано 25 лютого 2019.
  38. [Video] Big day: Song Joong-ki, Song Hye-kyo wed in private ceremony. Korea Herald (англ.). 31 жовтня 2017. Архів оригіналу за 24 лютого 2019. Процитовано 25 лютого 2019.
  39. 이병헌, 2010년 최고의 스타일 아이콘으로 등극. Nocutnews (кор.). 18 листопада 2010. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  40. Hong, Lucia (31 грудня 2010). Kang Ho-dong scores grand prize at SBS Entertainment Awards. 10Asia. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 18 листопада 2012.
  41. Cho, Bum-ja (3 січня 2010). Jang Hyuk scores top prize at KBS Drama Awards. 10Asia. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 18 листопада 2012.
  42. Kim, Jessica (2 січня 2011). Song Joong-ki at Asia Music Festival Awards. 10Asia. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 18 листопада 2012.
  43. Kim, Jessica (2 січня 2012). Han Suk-kyu reclaims glory at SBS Drama Awards. 10Asia. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 18 листопада 2012.
  44. Lee, Nancy (28 червня 2012). 20's Choice Awards: Who Won at the 20's Choice Awards?. enewsWorld. Архів оригіналу за 27 October 2014. Процитовано 29 червня 2012.
  45. Lee, Nancy (25 жовтня 2012). Jang Dong Gun Wins Style Icon of the Year at ‘2012 SIA′. enewsWorld. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 18 листопада 2012.
  46. Shim, Na-ra (8 грудня 2012). 'K드라마어워즈' 송중기, 최우수남자연기상...함성 커지자 "오빠 얘기하잖니". TV Report (кор.). Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 9 грудня 2012.
  47. Kim, Sung-hee (20 грудня 2012). KBS연기대상, 베스트커플 후보 발표..주원·박기웅 '男男커플'. Star News (кор.). Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 21 грудня 2012.
  48. Jun, Ji-young (2 січня 2013). 2012 KBS Drama Awards. KBS Global. Архів оригіналу за 20 February 2014. Процитовано 7 січня 2013.
  49. Hicap, Jonathan M. (5 квітня 2013). 49th Baeksang Arts Awards nominees revealed. Manila Bulletin. Архів оригіналу за 16 червня 2013. Процитовано 11 квітня 2013.
  50. 서울드라마어워즈 2013 OST 인기투표. Daum (кор.). 3 липня 2013. Архів оригіналу за 23 грудня 2014. Процитовано 28 серпня 2013.
  51. G-Dragon, Park Bo-gum, Girls’ Generation and Song Joong-ki picked as style icons. The Korea Herald. 13 березня 2016. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  52. '52회 백상예술대상', '동주' '태양의 후예' 대상...'시그널' 3관왕(종합). Busan.com (кор.). 4 червня 2016. Архів оригіналу за 13 грудня 2019. Процитовано 25 лютого 2019.
  53. Director Lee takes top Baeksang honor. Korea JoongAng Daily. 6 червня 2016. Архів оригіналу за 20 вересня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  54. 소비자포럼 '브랜드 대상 특별상' 송중기·SSG·토스 등 선정. EBN (кор.). 28 червня 2016. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  55. British-American TV series wins top prize in Seoul Drama Awards. The Korea Herald. 29 вересня 2016. Архів оригіналу за 21 вересня 2020. Процитовано 25 лютого 2019.
  56. Song Joong-ki wins grand prize at APAN awards. The Korea Herald. 3 жовтня 2016. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  57. Song Hye-kyo, Song Joong-ki to Receive Presidential Awards. The Chosun Ilbo. 26 жовтня 2016. Архів оригіналу за 29 травня 2019. Процитовано 25 лютого 2019.
  58. [2016KBS연기대상] 대상은 '태양의후예' 송중기·송혜교, 다관왕은 '구르미'(종합). eToday (кор.). 1 січня 2017. Архів оригіналу за 7 червня 2019. Процитовано 25 лютого 2019.
  59. Song-Song couple wins top KBS Award. Kpop Herald. 1 січня 2017. Архів оригіналу за 11 липня 2018. Процитовано 25 лютого 2019.
  60. Song Joong-ki, Twice honored at PD Awards. Korea JoongAng Daily. 18 березня 2017. Архів оригіналу за 2 квітня 2019. Процитовано 25 лютого 2019.

Посилання[ред. | ред. код]