Справа News International

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Руперт Мердок, голова і виконавчий директор News Corporation, материнської компанії News International

Справа News International — карний процес проти газети News of the World, головного таблоїда Великої Британії, що видавався компанією News International, чий дочірний концерн News Corporation очолює відомий медіамагнат Руперт Мердок.

Звинувачення[ред. | ред. код]

Співробітники газети підозрюються в систематичному вчиненні кримінальних злочинів: у незаконному прослуховуванні телефонних розмов приватних осіб (включаючи Королівський двір і знаменитостей), отриманні інформації з конфіденційних джерел шляхом підкупу співробітників поліції і спецслужб, тиску на поліцію та політичних діячів.

Перше розслідування проводилося в 20052007 роках і було відновлено в липні 2011 року, коли стало відомо про прослуховування телефона вбитої школярки Міллі Доулер, а також родичів солдатів, загиблих в Афганістані, і жертв лондонських терактів 2005 року.

Бойкот з боку рекламних агентств привів до закриття News of the World 10 липня, після 168 років існування[1].

Прем'єр-міністр Девід Камерон 6 липня оголосив про початок роботи двох спеціальних слідчих комісій, одна з яких розгляне справу News of the World , а інша розслідує етичну культуру британських ЗМІ[2].

13 липня 2011 року керівник видавничого дому News International Ребека Брукс подала прохання про відставку Джеймса і Руперту Мердоку, яке було прийнято[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Phone-hacking scandal: Timeline. BBC News. 12 липня 2011. Архів оригіналу за 13 квітня 2019. Процитовано 16 липня 2011.
  2. Phone hacking: David Cameron announces terms of phone-hacking inquiry. The Telegraph. 13 липня 2011. Архів оригіналу за 15 липня 2018. Процитовано 13 липня 2011.
  3. Глава издательского дома News International ушла в отставку. Архів оригіналу за 23 лютого 2012. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |datepublished= (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]