Стуженко Василь Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стуженко Василь Васильович
 Старший солдат
Загальна інформація
Народження1982(1982)
Кривий Ріг
Військова служба
ПриналежністьУкраїна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Рід військ Механізовані війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Васи́ль Васильо́вич Стуже́нко (* 1982) — старший солдат Збройних сил України; учасник російсько-української війни. Учасник Ігор нескорених-2020.

З життєпису

[ред. | ред. код]

Народився 1982 року в місті Кривий Ріг. Працював у продовольчому відділі «Ашану». Доглядав за батьками-пенсіонерами.

У часі війни мобілізований 18 травня 2014 року. 6 червня у складі 40-го батальйону «Кривбас» потрапив у зону боїв. Перебував у райцентрі Старобешеве, біля кордону з РФ. Виконував завдання охорони блокпостів. Спільно з товаришами доставляв провіант і набої в район Іловайська. 24 серпня група з восьми бійців поверталася з чергового завдання, на них напали сепаратисти. У бою втратив руку і ногу, уламок снаряда пробив голову; однак поранений боєць і далі стріляв по ворогах. Відповз від палаючої машини і ще довго чекав на своїх.[1] Його доправили до лікарні Мечникова, де медики «підлатали» й через декілька днів відправили до Києва.

Майже три роки після поранення частину його мозку прикривала тільки шкіра. У 2017-му медики з лікарні ім. Мечникова відсутню частину черепа замінили титановим імплантатом; усі витрати на операцію та виготовлення самої пластини вони взяли на себе. Після цього й далі займався спортом.

Призер Ігор нескорених-2020[2].

Нагороди

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]