Суперкомп'ютер Національного центру управління обороною

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Суперкомп'ютер Національного центру управління обороною — програмно-апаратний комплекс, розташований в Москві на набережній Фрунзе і має продуктивність 16 петафлопс. Є найпотужнішим військовим суперкомп'ютером на планеті.[1] Обсяг збереженої інформації суперкомп'ютера становить 236 петабайт, він призначений для прогнозування розвитку збройних конфліктів і здатний аналізувати ситуацію і робити висновки, ґрунтуючись на інформації про минулі конфлікти.[2][3]

В базі суперкомп'ютера містяться дані за найбільшими військовими конфліктами сучасності. За секунду пристрій здатний обробляти обсяг інформації рівний 50 бібліотек ім. Леніна. Продуктивність і обсяг пам'яті суперкомп'ютера НЦУО в рази вище ніж у суперкомп'ютера Пентагону.[1]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Архівована копія. Архів оригіналу за 1 січня 2017. Процитовано 31 грудня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Шойгу: суперкомпьютер центра управления обороной РФ может стать мощнее. РИА Новости. 30 грудня 2016. Архів оригіналу за 9 грудня 2017. Процитовано 31 грудня 2016. (рос.)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 31 грудня 2016. Процитовано 31 грудня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

См. також

[ред. | ред. код]
  • TOP500 — проект щодо складання рейтингу і описів 500 найпотужніших суспільно відомих обчислювальних систем світу.