Тварина самка (фільм, 1958)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тварина самка
англ. The Female Animal
Жанр драма
Режисер Гарі Келлер[en]
Продюсер Альберт Цугсмис
Сценарист Роберт Гіл
У головних
ролях
Геді Ламар
Джейн Павел
Джордж Нейдер
Оператор Рассел Меті[en]
Композитор Ганс Й. Зальтерd
Музика Ганс Дж Солтер
Кінокомпанія Universal Pictures
Дистриб'ютор Universal Pictures
Тривалість 84 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1958
IMDb ID 0050385
Рейтинг IMDb: 6.1/10 stars

«Тварина самка» (англ. The Female Animal) — американський художній фільм, драма 1958 року, режисера Гарі Келлера[en]. Це останній фільм Геді Ламар (1914—2000) у її майже 30-ти літній голлівудській кар'єрі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Пересичену кінозірку Ванессу Віндзор (Геді Ламар) у кіностудії рятує від нещасного випадку красивий Кріс Фарлі (Джордж Нейдер). Ванесса переслідує його, і незабаром він стає «охоронцем» її будинку на пляжі. Сексуальна, доросла прийомна дочка Ванесси — алкоголічка Пенні (Джейн Павел) випадково зустрічає Кріса, який рятує її від бойфренда. Тим часом, бідний Кріс щосили намагається стати, «незалежною людиною», а не просто сексуальною іграшкою для двох хижих самок, бо коли жінки бо́рються за чоловіка, вони поводяться як самки.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Навколо фільму[ред. | ред. код]

  • Геді Ламар народилася у Відні у 1914 році, її батько був банкіром зі Львова. У фільмі «Тварина самка» вона зіграла свою останню кінороль. У 1966 році 52-річна акторка спробувала повернутися на екран, але цьому перешкодила розгорнута проти неї кампанія цькування.[1]
  • Геді Ламар грає Ванессу Віндзор — матір Пенні Віндзор, яку грає Джейн Павелл. У реальному житті між зірками була лише 14-річна різниця у віці.
  • Фільм «Тварина самка» став лебединою піснею Ламар, а «тривоги і муки, через які проходить її героїня, відображають стан самої Ламар у реальному житті» в той період. Після цієї картини Ламар у віці 44 років перестала грати в кіно (1958 рік), після чого прожила ще 42 роки і померла 2000 року.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]