Тврдошін (округа)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тврдошін (округа)

словац. okres Tvrdošín

Адм. центр Тврдошін
Країна  Словаччина
Край Жилінський
Включає громади 2 міста, 13 сіл
Межує з: сусідні адмінодиниці
Наместово
Дольний Кубін Ліптовский Мікулаш
Татранський повіт ?
Офіційна мова словацька
Населення
 - повне 35 856 осіб (1 січня 2021)[1]
 - густота 75,16 осіб/км²
Площа
 - повна 478,9 км²
Утворений 1918

Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: Тврдошін

Окрес Тврдошін (словац. okres Tvrdošín), в складі Жилінського краю Словаччини. Адміністративний центр — містечко Тврдошін. Загалом входить до історичної області «жупан Орава» й знаходиться на півночому-сході краю та півночі Словаччини, в пониззі річки Орава та гірських відрогах Західних Карпат.

Розташування[ред. | ред. код]

розташування Тврдошін окресу в Жилінським краю

Окрес Тврдошін є крайньою півночо-сходною територією Жилінського краю та межує на півночі з Польщею. Займає переважно передгірські території, загалом становить 479 км² з населенням близько 34 000 мешканців. Центральною віссю округи є низовина річки Орава, яка зі всіх сторін обмежена гірськими відрогами хребтів — Оравської Магури (Oravská Magura), Низькі Татри (Nízke Tatry) та Західні Татри (Západné Tatry).

Адміністративний поділ[ред. | ред. код]

Адміністративна одиниця — окрес Тврдошін — вперше була сформована 1918 року, ще за мадярських часів. З середини 20 століття він вже сформувався остаточно, до нього входять громади: 13 сіл (обец) та два містечка — сам центр округи містечко Тврдошін та Трстена (Trstená).

Перелік обец, що входять до окреси Тврдошін та їх орієнтовне розташування — супутникові знимки [Архівовано 22 червня 2007 у Wayback Machine.]:

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]