Тільт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Тільт — покерний термін, що означає стан розумового або емоційного збентеження, або розчарування, через яке гравець приймає неоптимальну стратегію, що зазвичай призводить до надмірної агресії гравця.

Введення опонента в тильт або боротьба зі своїм тильтом — важливий аспект покеру. Тільт — відносно часте явище, яке, в більшості випадків, відбувається через розчарування, гнів на інших гравців або через невдачі.

Можливим варіантом походження слова «тільт» може бути відсилання до нахилу (тільта) автомата для гри в пінбол. Розчарування від того, що м'яч не потрапляє до лапок (фліпперів) пінбольного автомата, може призвести до того, що гравець фізично нахилить автомат, щоб направити м'яч до лапок. Однак при цьому в деяких іграх блиматиме слово «нахил» і лапки перестануть працювати, через що м'яч повернеться у вихідну позицію. Як і в покері, така ситуація викликає гнів через розчарування та призводить до згубних наслідків для ігрових навичок[1].

Спочатку термін «Тільт» стосувалось покеру, але останнім часом він став звичайним терміном і в інших іграх, особливо в шахах і кіберспорті. Тільт у кіберспорті змушує гравців «втрачати контроль через гнів»[2].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Gambling with the Myth of the American Dream by Aaron M. Duncan
  2. What to pay attention to in the OpenAI Five Benchmark