Федотов Андрій Євгенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Федотов
Основна інформація
Повне ім'я Федотов Андрій Євгенович
Дата народження 11 червня 1968(1968-06-11)
Місце народження Івано-Франківськ
Дата смерті 2 квітня 2017(2017-04-02) (48 років)
Місце смерті Івано-Франківськ
Роки активності 1998 — 2017
Громадянство Україна Україна
Професія музикант
Інструменти вокал
Жанр Етно-рок, регі, ска-панк
Псевдоніми Федот
Колективи Перкалаба, Перкалабські придатки, BuhNay, Gogodzy Gański

Андрі́й Євге́нович Федо́тов, відомий також як Федо́т (11 червня 1968, Івано-Франківськ — 2 квітня 2017, Івано-Франківськ) — український музикант та радіоведучий. Вокаліст та один із засновників гурту «Перкалаба» і низки інших музичних колективів.

Життєпис[ред. | ред. код]

Андрій Федотов народився в Івано-Франківську в сім'ї авіатора, вихідця з міста Вишній Волочок. Навчався у школі №1, а згодом у Інституті нафти і газу за спеціальністю «Спорудження та ремонт газонафтопроводів і газонафтосховищ». Диплом захищав англійською мовою. Відзначався активністю ще зі шкільних часів - завжди був організатором та ведучим на дискотеках.

У 2010 разом із учасниками Перкалаби Яремою Стециком і Левом Скрентковичем засновує тріо «Перкалабські придатки». Заснований як сайд-проект, гурт згодом стає повноцінним колективом.

У 2013 з невідомих причин покидає склад «Перкалаби».

Після розпаду «Перкалабських придатків» Федот разом з відомим івано-франківським саунд-продюсером та діджеєм Едвардом "Eda" Скрипником та ударником Андрієм "Вайпером" Михайловим заснував у 2014 гурт BuhNay (Бухнай), що на гуцульському діалекті означає "черевань".

У 2015 створює клезмер-гурт «Ґоґодзи Ґанскі», до якого увійшли екс-учасники «Перкалаби» Володимир Шотурма (цимбали), Олександр Грідін (бас), а також Ігор Зрайко (кларнет) та Микола Марків (ударні). У 2016 колектив видав альбом "В тую мить".

Помер 2 квітня 2017 року в Івано-Франківську. Причиною смерті оголошено серцевий напад[1].

Посилання[ред. | ред. код]

Інтерв'ю
  • Тарас Зень. Андрій «Фєдот» Федотов: «Якщо людина обмежена, то вона не має Батьківщини. А я щаслива людина, бо в мене їх дві!». «Вежа». Процитовано 9 квітня 2017.

Примітки[ред. | ред. код]