Ганна Манчіні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ганна Манчіні
Hannah Mancini
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 22 січня 1980(1980-01-22) (44 роки)
Місце народження Лос-Анджелес, США США
Роки активності 2011 — тепер. час
Громадянство США
Професія співачка
Інструменти вокал[d]
Жанри Хауз
CMNS: Файли у Вікісховищі

Га́нна Манчі́ні (англ. Hannah Mancini; Лос-Анджелес, США) — американська співачка та автор пісень, яка працює та живе в Словенії. Там вона активно займалася танцями, ню-диско та електронними сценами та працювала з артистами та продюсерами в цих жанрах. Перший досвід Ханни в музичній індустрії привів до створення кількох саундтреків до фільмів Діснея та можливості співпрацювати з продюсером, лауреатом Ґреммі, Ларрі Кляйном. Вона також виступала в Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre і на The Tonight Show з Джеєм Лено.

Кар'єра[ред. | ред. код]

2009–2013: Початок кар’єри[ред. | ред. код]

Як співачка та авторка пісень, вона докладала зусиль і співпрацювала над проєктами з продюсером, лауреатом Ґреммі, Ларрі Кляйном, найкращим міжнародним ді-джеєм, Умеком (Vice Grip; Circle Records 2009, Dementia; Hell Yeah Records 2009), ді-джеєм/продюсером Саре Хавлічек (3 сингли з альбому Toscana Nights – Nang Records 2010), один сингл із поточного альбому Sare (Vibe on You: Nang Records 2011) та від російського електронного гурту D-Pulse, їх реліз 2010 року (Highway to Saturn, Nang 2010) . Вона також виступала як фронт-співачка в національно успішному гурті XEQUTIFZ протягом останніх 4 років, який приніс 3 радіохіти. Вона записала пісні XEQUTIFZ як словенською, так і англійською версіями. («Anywhere With You»/«Dalec Stran» у 2009 році та «And We Danced»/«Bil je Ples» у 2010 році та Walking Away у 2011 році). Кліп, що вийшов на сингл And We Danced посів 3 місце на MTV Adria. Hannah також має поточні релізи з Beltek (Connect Us, High Contrast Recordings, лютий 2013) та David Puentez, Kosta Radman і Vanillaz з їх синглом (Back2Life, Tiger Records). Записи (травень 2013). Нещодавно Ханна розробила псевдонім Stella Mercury для більш андеграундних, менш комерційних танцювальних релізів. Перший сингл, що випустила Стелла Мерк'юрі, є співпрацею з Майком Вейлом («Don't Give a Damn», Stealth Records), який вийшов у травні 2013 року та залишався в чарті Beatport House Top 10 протягом 3 місяців.

2013– пісенний конкурс Євробачення[ред. | ред. код]

Ханну запросили представляти Словенію на Євробаченні 2013. До цього разом із Сільвеном і Майком Вейлом вона брала участь у словенському національному фіналі пісенного конкурсу Євробачення 2011 з піснею Ti si tisti. Він не виграв конкурс, але став національним хітом. Вона була внутрішньо обрана серед кількох інших співаків/пісень, щоб представляти Словенію на пісенному конкурсі Євробачення 2013 у Мальме з піснею «Straight Into Love». Попри те, що вона не пройшла у фінал, пісня, трек EDM, була реміксована ді-джеєм/продюсером Денісом Голдіном, що вийшов на Lovenest Records, а також дуетом ди-джеїв WD2N. Зараз Ханна працює з WD2N над проєктом у цьому жанрі. Манчіні став співавтором словенської пісні на пісенному конкурсі Євробачення 2014 «Spet/Round and Round», яку виконала Тінкара Ковач. Цій пісні таки вдалося пройти до фіналу та посіла 25 місце з 26 країн.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Одружена. Має доньку Астрід.

Список літератури

Джерела[ред. | ред. код]

Попередник:
Єва Бото
з піснею «Verjamem»
Пердставниця Словенії
на пісенному конкурсі «Євробачення»

2013
Наступник:
Тінкара Ковач
з піснею «Round and Round»