Хитряк Станіслав Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хитряк Станіслав Іванович
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 18 травня 1947(1947-05-18)
Місце народження Львів
Дата смерті 10 квітня 2002(2002-04-10) (54 роки)
Місце смерті Львів
Поховання Голосківський цвинтар
Професії музикант

Станіслав Іванович Хитряк (18 травня 1947, Львів — 10 квітня 2002, Львів) — український баяніст, концертмейстер, акомпаніатор, аранжувальник.

Життя[ред. | ред. код]

У 1971 році закінчив Львівське музично-педагогічне училище імені Філарета Колесси.

З 1971 — вчитель музики і співів середньої школи у Київській області.

З кінця 1970-х працює у Львові концертмейстером у Будинку культури «Львівхімсільгоспмаш» та Палаці культури залізничників в народному ансамблі танцю «Весна» (керівник Г. А. Назаренко).

У 1980—2001 — концертмейстер кафедри хореографії Львівського училища культури.

З 1982 року концертмейстер, аранжувальник, музикант оркестру заслуженого ансамблю танцю «Юність» (керівник М. В. Ванівський).

Похований на Голосківському цвинтарі міста Львова.

Творчість[ред. | ред. код]

Станіслав Іванович Хитряк є автором десятків оркестрових композицій для танцювальних творів українських та зарубіжних колективів. Його перу належить музика до танців заслуженого ансамблю танцю «Юність»: «Гопак», «Козацька дума», «На Січі Запорожській», «Буковинський святковий», «Вітальний», «Дума про Україну», «Карпатські візерунки», «Бубнарський», «Українська рапсодія», «Горділянка» та ін.

Учасник гастролей заслуженого ансамблю танцю «Юність» у Аргентині, Греції, Італії, Польщі, Швеції.

Автор музики для великого вокально-хореографічного панно «Вкраїно — любов моя» за участі декількох десятків хорових і танцювальних колективів міста Львова (1986).

Співорганізатор міжнародних хореографічних семінарів у Львові та закордоном: Франція, Хорватія, Польща, Канада. Концертмейстр у літньому таборі «Форт капел» (м. Реджайна, Канада) для керівників танцювальних колективів.

Доробок[ред. | ред. код]

Співавтор книги українською та англійською мовами «Музична хрестоматія для уроків народно-сценічного танцю» («Musical reader for the lessons of a folk-scenic dance»).

Джерела[ред. | ред. код]

  • Голдрич О. С., Хитряк С. І. Музична хрестоматія для уроків народно-сценічного танцю. (Musical reader for the lessons of a folk-scenic dance) — Львів, 2003. ISBN 966-547-048-5