Хосе Антоніо Орбеа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Хосе Антоніо Орбеа
Особисті дані
Повне ім'я José Antonio Orbea Gortázar
Народження
  Іспанія
  Іспанія
Позиція президент клубу
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1970-72 Іспанія «Депортіво Алавес» ()

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.

Хосе Антоніо Орбеа (ісп. José Antonio Orbea Gortázar, — баскський підприємець, президент клубу «Депортіво Алавес» з міста Віторія-Гастейс. В 1970-72 роках 20-й, за ліком, президент головного футбольного клубу Алави[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Хосе Антоніо Орбеа був з родини баскських підприємців. Його батько, Педро Орбеа, відносився до місцевої знаті і впливових мешканців Віторії. Відтак його обирали в різні громадські асоціації, а в 1970 році запросили очолити місцевий клуб «Депортиво Алавес».

Хосе Антоніо продовжив батьківські фінансові справи, а поготів і його обрали очільником футболу міста, президентом «Депортиво Алавес». Прийшовши до команди в найскрутнішу мить: коли баски опустилися до найнижчої професійної ліги - Регіональної, йому довелося перебудовувати клуб та відносини в команді. Завдяки залученню інвестицій, вдалося придбати кілька нових і перспективних гравців, які допомогли команді, уже втому ж 1970-1971 році, випередити всіх опонентів і зайняти перше місце в Лізі.

Відтак сезон 1971-1972 років «Депортиво Алавес» повернувся в Лігу Терсера (третю за рівнем в іспанському футболі). Вболівальники та сосіос клубу сподівалися, що команда продовжить прогресувати і проб'ється до Сегунди. Одначе, баски посіли лише 7 місце в турнірній таблиці, та ще й суттєві фінансові борги притиснули очільників клубу. Тож на нових зборах, сосіос відмовили в підтримці Хосе Антоніо, спокусившись на обіцянки нового кандидата[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Президенти «Депортиво Алавес». Архів оригіналу за 31 грудня 2018. Процитовано 31 грудня 2018.
  2. Зміна президентів та тренерів в «Депортіво Алавес», в сезоні 1972-73 років. Архів оригіналу за 31 грудня 2018. Процитовано 31 грудня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]