Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
заклад вищої освіти
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
ЧОІПОПП
Засновано 1954
Акредитація: ІІІ рівня
Статус інститут
Ректор Чепурна Наталія Миколаївна
Сайт: oipopp.ed-sp.net
Адреса: м.Черкаси, вул.Бидгощська, б.38

Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників — комунальний заклад вищої освіти, що працює для підвищення кваліфікації педагогічних працівників Черкаської області.

Історія[ред. | ред. код]

Інститут засновано 1954 року, після утворення Черкаської області, і до 15 серпня 1994 року він функціонував під назвою Черкаський обласний інститут удосконалення вчителів. На підставі рішення Міжгалузевої акредитаційної комісії Міністерства освіти України від 30 червня 1994 року № 12 інститут атестований по ІІІ рівню акредитації і змінено назву на сучасну.

Діяльність[ред. | ред. код]

Інститут діє відповідно до Положення про республіканський (Автономної Республіки Крим), обласні та Київський і Севастопольський міські інститути післядипломної педагогічної освіти[1] та Статуту, затвердженого Черкаською обласною радою[2].

Заклад безпосередньо підпорядковується Управлінню освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації; у частині нормативно-правового забезпечення — Міністерству освіти і науки України; з питань науково-методичного забезпечення — Інституту модернізації змісту освіти та державному вищому навчальному закладу «Університет менеджменту освіти».

Науковці інституту[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Наказ Міністерства освіти і науки України від 17.11.2000 № 538
  2. Розпорядження голови обласної ради від 03.06.2011 № 93-р