Черкаська медична академія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
медичний коледж
Черкаська медична академія
Черкаська медична академія
Черкаська медична академія
Черкаська медична академія
Засновано 1930
Акредитація: IV рівня
Ректор Губенко Інна Яківна
Сайт: medacademy.ck.ua
Адреса: вул. Хрещатик, 215,
Черкаси, 18000
Україна Україна

Черка́ська медична академія — державний заклад вищої освіти в місті Черкаси, який готує медиків та фармацевтів.

Діяльність[ред. | ред. код]

Схематичне розташування

Академія здійснює підготовку молодших спеціалістів з сестринської, лікувальної, акушерської та медико-профілактичної справи, лабораторної діагностики, стоматології ортопедичної та фармації, а також бакалаврів з сестринської справи та фармації. Щороку в академії навчається до 2 тисяч студентів, а за всю історію вона випустила вже 28 тисяч спеціалістів.

Форми навчання:

  • очна денна
  • очна вечірня
  • заочна
  • очно-заочна

Заклад має висококваліфікований склад викладачів, потужну матеріально-технічну базу, сучасне медичне та фармацевтичне обладнання, розвинуту комп'ютерну мережу, велику бібліотеку, спортивну та тренажерну зали, лабораторія звукозапису, діють різні спортивні секції, предметні, творчі та наукові гуртки.

Структура[ред. | ред. код]

До академії входять відділення післядипломної освіти, філія в місті Ватутіне та науково-дослідний центр медико-біологічних проблем.

Заклад співпрацює з такими закладами країни як Національний медичний університет імені Олександра Богомольця, Українська медична стоматологічна академія (Полтава) та Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика.

Історія[ред. | ред. код]

Академію засновано в 1930 році як медичний технікум з підготовки акушерок. Тривалий час мав статус саме технікуму, пізніше став училищем. З 1993 року згідно з наказом МОЗ України Черкаське медичне училище стало коледжем. Того ж року він один із перших у державі почав підготовку медсестер бакалаврів. 2004 року коледж першим в Україні відкрив бакалаврат з підготовки фармацевтів. Відповідно до рішення Черкаської обласної ради від 16 грудня 2016 року № 10-52/VII змінено найменування Черкаський медичний коледж на Черкаська медична академія[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Про зміну найменування ЧЕРКАСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ та затвердження Статуту. Архів оригіналу за 2 лютого 2017. Процитовано 26 січня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]