Четверо проти кардинала

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Четверо проти кардинала
фр. Les Charlots en folie
Жанр кінокомедія, пародійний фільмd, фільм плаща і шпагиd і екранізація роману[d]
Режисер Андре Юнебель
Сценарист Jean Halaind
На основі Три мушкетери
У головних
ролях
Жерар Рінальді, Jean-Guy Fechnerd, Jean Sarrusd, Gérard Filippellid, André Badind, André Dumasd, Bernard Hallerd, Bernard Lajarriged, Bernard Menezd, Catherine Jourdand, Daniel Ceccaldid, Dominique Zardid, Gib Grossacd, Henri Attald, Igor De Savitchd, Жак Дінамd, Jacques Legrasd, Jacques Seilerd, Jean Valmontd, Jean-Marie Proslierd, Джозефін Чаплін, Karin Petersend, Max Montavond, Paul Merceyd, Поль Пребуа, Yvan Chiffred, Yvan Tanguyd, Georges Mansartd і Robert Favartd
Композитор Les Charlots
Тривалість 75 ± 1 хв.
Мова французька
Країна  Франція
Рік 1974
IMDb ID 0454427
Попередній The Four Charlots Musketeersd

«Четверо проти кардинала» (фр. Les Charlots en folie: À nous quatre Cardinal!) — французька кінокомедія 1974 року за мотивами роману Олександра Дюма, продовження фільму «Чотири мушкетери Шарло».

Сюжет[ред. | ред. код]

Мушкетери та їхні вірні слуги відійшли від ратних справ і зайнялися мирними домашніми справами. Тільки Базен, замінюючи Констанцію, продовжував грати роль відданої служниці. Король побажав, щоб королева з'явилася на бал із кольє з підвісками, яке раніше передала герцогу Бекінгему. Королева послала мушкетерів до Бекінгема, як доказ передавши їм своє кільце та лист. Трохи раніше Рішельє надіслав з тим же дорученням Міледі з фальшивим листом королеви.

У порту з'ясувалося, що корабель в Англію відходить на світанку. Міледі виявила прибулих слідом за нею мушкетерів і одного за іншим напоїла вином зі снодійним. Вранці слуги виявили їх сплячими й не змогли розбудити. Довелося слугам вирушити до Англії, переодягнувшись мушкетерами.

До Лондона Міледі прибула раніше і передала Бекінгему листа. Послугам мушкетера, що з'явилися пізніше, він спочатку не повірив і відправив їх на шибеницю. На щастя, потім він зрозумів свою помилку, помилував їх і передав їм скриньку з кольє. Дорогою до Франції Міледі викрала скриньку. Мушкетери та їхні слуги впізнали Рошфора і кинулися за ним у погоню. Рошфор розвернув гвардійців кардинала назустріч мушкетерам. Мушкетери розпочали бій, а їхні слуги погналися за каретою, в якій їхала Міледі. Коли Базен і Мушкетон забралися в карету, Планше та Гримо не змогли зупинити коней, упряжка карети зламалася, і карета покотилася без коней. Незабаром слуги зі скринькою, і мушкетери возз'єдналися.

У корчмі мушкетери знову побилися з гвардійцями, цього разу із-за коней, яких реквізували за наказом кардинала Рішельє. Мушкетери билися на сходах, що вели на верхню галерею, а їхні слуги заважали гвардійцям піднятися на галерею стовпами. Потім усі 8 вибралися назовні через вікно на другому поверсі та поскакали до Парижа.

У палаці відбулася сутичка за скриньку, але в останній момент кольє з підвісками опинилося на королеві.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Жерар Рінальді Планше, слуга д’Артаньяна Планше, слуга д’Артаньяна
Жан Саррюс Базен, слуга Араміса Базен, слуга Араміса
Жерар Філіпеллі Мушкетон, слуга Портоса Мушкетон, слуга Портоса
Жан-Гі Фешнер Гримо, слуга Атоса Гримо, слуга Атоса
Жозефіна Чаплін Констанція Бонасьє Констанція Бонасьє
Карін Петерсен Міледі Міледі
Катрін Журдан королева Анна Австрійська королева Анна Австрійська
Даніель Чеккальді король Людовик XIII король Людовик XIII
Бернар Алле кардинал Рішельє / герцог Бекінгем кардинал Рішельє / герцог Бекінгем
Поль Пребуа падре Жозеф падре Жозеф
Жан Вальмон д’Артаньян д’Артаньян
Жак Сейлер граф де Рошфор граф де Рошфор
Гі Гроссак Портос Портос
Ян Таньгі Атос Атос
Жорж Мансар Араміс Араміс
Робер Фавар капітан де Тревіль капітан де Тревіль
Жак Легра Александр Дюма Александр Дюма

Посилання[ред. | ред. код]