Чорний легіон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Форма і зброя чорного легіону

«Чорний легіон» — організація на Середньому Заході Сполучених Штатів, яка відкололася від Ку-клукс-клану (ККК). Дотримувалася ідеології переваги білих . Діяла під час Великої депресії 1930-х років. У період розквіту діяльності легіону його членами були близько 30 000 чоловік, в тому числі велика кількість посадових осіб, включаючи начальника поліції Детройта/ За даними Associated Press, в 1936 році легіон підозрювався у вбивстві близько 50 осіб, в тому числі Чарльза Пула[1] . До вбивства Пула, Associated Press описала Чорний легіон як «групу слабо об'єднаних нічних бандитів, які працюють в декількох штатах без організації або спільної мети»[2] .

У 1915 році випуск фільму Гріффіта «Народження нації» викликав відродження Ку-клукс-клану, але на відміну від Клану XIX століття, нова організація знайшла послідовників по всій країні. Зокрема, вона розширювала свій вплив на промислові райони міського Середнього Заходу. Протягом 1920-х років такі міста, як Детройт , Клівленд і Індіанаполіс, спостерігали зростання членства і активності в легіоні, але коли більшість його лідерів опинилися арештовані, його кількість швидко скоротилося.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Perlstein, Rick (11 квітня 2017). I Thought I Understood the American Right. Trump Proved Me Wrong. The New York Times. ISSN 0362-4331. Процитовано 12 квітня 2017.
  2. AP, «Black Legion», 31 May 1936