Шосе B2 (Намібія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шосе B2

Шосе B2 в Арандісі.
Загальні дані
Країна  Намібія
Номер B2
Довжина 320 км
Напрямок схід-захід
початок Еронго
кінець Очосондьюпа

CMNS: Шосе B2 у Вікісховищі

Шосе B2 — є важливим сполученням із заходу на схід між узбережжям Південної Атлантики та центральною частиною країни. Національна автомагістраль є ділянкою автомагістралей SADC Транс-Калахарі до Ботсвани та Волфіш-Бей-Ндола-Лубумбаші до Замбії.

Маршрут[ред. | ред. код]

Національна дорога B2 починається в портовому містечку Волфіш-Бей і з’єднує найбільший порт Намібії та міжнародний аеропорт з національною мережею доріг. Пролягає зі сходу від центру міста далі на північ до 35-го км від Свакопмунда. До 2021 року B2 проходила на захід від поясу дюн, уздовж Атлантики, між двома містами. Вона перетнула 587 м завдовжки Свакопський міст у гирлі Свакопа в Південну Атлантику. Маршрут B2 згинається на захід у Свакопмунді та веде через Арандіс, повз відкритий рудник Рессінг і Шпіцкоппе, до Окаханджа. Закінчується після 320 км В2 з переходом на державну дорогу В1.

У 2021 році ділянку дороги B2, на схід від Свакопмунда до Волфіш-Бей, було перенесено на маршрут MR44 (на схід від поясу дюн) і було названо Dr. Хіфікепуньє Похамба[1].

Галерея[ред. | ред. код]

Дивись також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]