Як слониха впала з неба

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Як слониха впала з неба
англ. The Magician's Elephant
Жанр фентезі, дитяча література
Форма роман
Автор Кейт ДіКамілло
Мова англійська
Опубліковано 8 вересня 2009
Країна  США
Видавництво Candlewick Press
ISBN 978-0-7636-4410-9
Сайт themagicianselephant.com

«Як слониха впала з неба» (англ. The Magician's Elephant) — дитячий роман, написаний американською письменницею Кейт ДіКамілло та виданий 8 вересня 2009 року з ілюстраціями від Йоко Танака.

Синопсис[ред. | ред. код]

Пітер Авґуст Дюшен має багато запитань, але є одне, на яке він найбільше хоче отримати відповідь: «Чи його сестра ще жива? І якщо так, то як він може її знайти?» Відповідь, яку він отримує від ворожки на ринковій площі міста Балтезе, — це відповідь, в яку він повинен навчитися вірити. «Слон! Слон приведе його туди!»

«Light & Night»[ред. | ред. код]

У рамках промоції книги Candlewick замовили пісню інді-гурту Tally Hall та співачці та авторці пісень Неллі Маккей. Пісня під назвою «Light & Night» була включена як код для завантаження з копіями книги, придбаними в магазинах Walmart. У 2022 році лейбл Needlejuice Records перевидав «Light & Night» (укр. «Світло та ніч») на вініловому синглі разом із «Turn The Lights Off» (укр. «Вимкніть світло»), щоби супроводжувати перевидання «Good & Evil» (укр. «Добро й зло»).

Адаптації[ред. | ред. код]

Театр[ред. | ред. код]

Сценічна музична версія Ненсі Гарріс і Марка Тейтлера дебютувала в Королівській шекспірівській компанії під час зимового сезону 2021 року.

Кіно[ред. | ред. код]

У 2009 році повідомлялося, що студія Fox планує екранізувати «Як слониха впала з неба», продюсером якого буде Джулія Пістор.[1] 15 грудня 2020 року Netflix придбала права на екранізацію книги, режисеркою якої стане Венді Роджерс, а продюсеркою — Джулія Пістор. Того ж дня Netflix також оголосив, що Ноа Джуп, Бенедикт Вонґ, Піксі Девіс, Сіан Кліффорд, Браян Тайрі Генрі, Менді Патінкін, Наташа Деметріу, Дон Френч, Аасіф Мандві, Міранда Річардсон і Кірбі Гавелл-Батіст приєдналися до акторського складу фільму.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Fox rides 'Elephant'. Variety (англ.). 18 August 2009. Процитовано 24 лютого 2020.
  2. Wiseman, Andreas (15 грудня 2020). Noah Jupe, Benedict Wong, Pixie Davies, Sian Clifford, Brian Tyree Henry & Mandy Patinkin Among All-Star Voice Cast For Netflix Animation 'The Magician's Elephant'. Deadline Hollywood (англ.). Процитовано 15 грудня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]