Я шукаю Джефа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Я шукаю Джефа
англ. I'm Looking for "Jeff"
Жанр оповідання
Автор Фріц Лайбер
Мова англійська
Опубліковано 1941

«Я шукаю Джефа» (англ. I'm Looking for "Jeff") — містичне оповідання Фріца Лайбера, вперше опубліковане в жовтні 1941 року журналом «Unknown Worlds».

Сюжет[ред. | ред. код]

Дівчину Боббі може бачити тільки літній бармен Поуп і часом хтось один із п'яних відвідувачів бару. Боббі щоденно відвідує бар, в неї шрам від лівої скроні до правої щоки, вона п'є тільки бренді і розшукає якогось Джефа. Поупу вона не подобається, оскільки завжди провокує бійки. Відвідувача Мартіна Беллоу зацікавлює ця історія. Після того як він покидає бар, туди приходить Боббі і знову розмовляє з Поупом.

Наступного дня вона приходить в бар з Мартіном. Тим часом власник бару Соул розказує невідомому відвідувачу, що в їхньому барі існує аномалія — один і той самий стілець періодично залишається порожнім у переповненому закладі. В «порожньому» кріслі в цей час сидить Боббі, вона наказує Мартіну порізати лице відвідувача, в якому впізнає Джефа.

Після чого Боббі з Мартіном втікають. Боббі приводить Мартіна у своє помешкання, сідає на диван і перетворюється на напіврозкладений труп. Мартіна арештовують за вбивство Боббі, але потім випускають, оскільки в день її вбивства він був у другому місті.

Згодом поліція знаходить справжнього вбивцю Боббі — Джефа.

Посилання[ред. | ред. код]