2046 (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
2046
2046
Жанр мелодрама
фантастика
Режисер Вонг Карвай
Продюсер Вонг Карвай
Сценарист Вонг Карвай
У головних
ролях
Тоні Люн
Гун Лі
Такуя Кімура
Фей Вонг
Оператор Крістофер Дойл
Композитор Shigeru Umebayashid[1] і Пеер Рабен[1]
Дистриб'ютор Mei Ah Entertainmentd
Тривалість 129 хв.
Мова мандаринська мова, кантонський діалект і японська
Країна КНР КНР
Гонконг Гонконг
Рік 2004
Кошторис 12 млн. $
IMDb ID 0212712

«2046» — фантастична мелодрама гонконгського режисера Вонга Карвая.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм є своєрідним продовження історії Чоу Мо-Вана — головного героя попередньої стрічки Карвая, «Любовний настрій». Чоу повертається до Гонконгу після декількох років, проведених у Сінгапурі. Він поселяється в дешевий готель, де спочатку хоче найняти кімнату 2046, оскільки цей номер нагадує йому про минуле, але це виявляється неможливим, тож Чоу селиться в сусідній номер, 2047. Більша частина фільму розповідає про стосунки Чоу з мешканцями номера 2046.

Чоу, що працював раніше журналістом, тепер в Гонконзі заробляє на життя письменницькою працею. За прототипів героїв своїх книг, в яких бульварна еротика поєднується з фантастикою, він використовує людей з реального життя: власника готелю, різних жінок, постояльців номера 2046. У книгах Чоу описує фантастичне майбутнє, в якому через всю Землю тягнеться велетенська транспортна мережа, якою можна переміщатися в будь-яке місце і час. Рік 2046 вирізняється як особливий час, потрапивши в який людина сподівається знайти втрачене. Вставки з фантастичного світу книг Чоу у фільмі перемежовуються зі сценами з реального життя та спогадами самого героя.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Коментарі режисера:

«2046» — це епілог любовної історії, яка вже закінчилася. І якщо у фільмі герой приходить до висновку, що йому потрібно йти вперед — це дуже позитивно.

  • За Спільною китайсько-британською декларацією (Sino-British Joint Declaration) 1984 року, Гонконг, де відбуваються події фільму й де сам Вонг Карвай провів більшу частину життя, з 1 липня 1997 року ставав спеціальним адміністративним районом КНР, а його громадянам гарантувалося збереження всіх їх основних прав і свобод строком на подальші 50 років. Таким чином, 2046 рік — останній рік «вільного життя» Гонконгу.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б europeanfilmawards.eu

Посилання[ред. | ред. код]