2sleepy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Надто Сонна
Основна інформація
Жанр Bedroom Pop, Electronic
Роки з 2005
Країна Україна
Склад Всеволод "Darthfader" Солнцев
Юрко "Dorialan" Марченко
Андрій "Параноїд" Прокопенко
2sleepy.info

На́дто Со́нна — український музичний гурт, що грає в жанрі Bedroom Pop.

Склад[ред. | ред. код]

  • Всеволод «Darthfader» Солнцев — вокал, клавішні, програмування
  • Юрко «Dorialan» Марченко — гітара, клавішні, бек-вокал
  • Андрій «Параноїд» Прокопенко —драм-машинка, програмування, вокал

Історія[ред. | ред. код]

Історія «Надто Сонної» розпочалася у Києві взимку 2005 року, коли двоє друзів, Андрій «Paranoid» Прокопенко (драм-машинка, програмування, вокал) і Юрко «Dorialan» Марченко (гітара, клавішні, бек-вокал), вирішили об'єднати свої зусилля у створенні музики і безкоштовно розповсюджувати її в Інтернеті. Їхні перші треки були створені під впливом Bjork і Nine Inch Nails за допомогою комп'ютерних програм у домашніх умовах.

Назва колективу народилася зі спонтанної фрази: «…не сьогодні, я вже надто сонна…». Агресивні електронні текстури нарівні з тендітними та зворушливими мелодіями сподобалися багатьом і група швидко завоювала вуха українських (і не лише) меломанів.

Реалізовувати всі творчі ідеї вдвох групі ставало все складніше, склад вимагав розширення. Тому спочатку в складі Надто Сонна на концертах з'являвся басист команди Інкунабула Юрко Козій.

Восени 2006 вийшов дебютний альбом «Fragments Of Sleep» на австрійському лейблі Laridae, і група дала свій перший концерт разом із групою Nimb, що зібрав, на подив музикантів, повний зал музичного супермаркету «Музторг».

Наступний виступ також відбувся з групою Nimb за підтримки VJ team PDTA і називався «Чорно-білі сни», тому що виступ супроводжував чорно-білий відеоряд.

Взимку 2007 змінюється склад групи. Досвід з басистом виявився досить вдалим — але Юркові необхідно було приділяти більше часу власній групі, тому на зміну йому прийшов Всеволод Darthfader Солнцев (вокал, клавішні, програмування). Із Севою група за 2 тижні підготувала сольну програму й дала концерт у київському клубі «Бочка» і розпочала запис нового альбому.

У той час, як «Надто Сонна» працювала над своїми піснями, восени 2007 року, вийшов новий альбом «Ищу Друга» групи «...и Друг Мой Грузовик», на 5 піснях якого, «Надто Сонна» встигла ще рік назад експериментувати, шуміти і привнести свій внесок у загальне звучання треків.

Для запису наступного альбому, «Надто Сонна» перетворила спальню в маленьку студію звукозапису, визнавши, що це найкраще місце для написання їхньої сонної музики. Зведення та мастеринг відбувалися на CTS-Records, студії техно продюсера Sergio Mega. Протягом цього часу музиканти дозволили собі відволіктися лише двічі — виступивши на фестивалі експериментальної електронної музики «Деталі звуку» і відігравши концерт разом з російською зіркою Дельфіном і київською командою «Німб».

Новий альбом, що отримав назву «Art Fraud», був випущений на території України 25 квітня 2008 у форматі CD за підтримки продюсерського центру Esthetic Music. Він наочно проілюстрував еволюцію групи: на зміну пронизливому цифровому звуку прийшла тепла романтична електроніка в дусі Au Revoir Simone і Notwist, наповнена неквапливим рокотом вінтажних драм-машинок і аналогових синтезаторів.

На своїх концертах «Надто Сонна» принципово грають живцем, використовуючи цілий арсенал музичних інструментів — синтезатори, семплери, ефектори і гітару.

23 листопада 2011 року на своєму офіційному вебсайті гурт заявив про припинення концертної діяльності на деякий час з метою роботи над новим альбомом та можливого зміну формату гурту і навіть назви.[1]

Дискографія[ред. | ред. код]

2006 — Fragments of sleep

  1. sleepy
  2. urban
  3. blade-thoughts
  4. can't breathe
  5. chamber music
  6. actually alone — my marble god
  7. and my friend truck — locking
  8. sum#2
  9. flashback: positive
  10. actually alone — letters
  11. sweet dreams
  12. close so far
  13. 0:00


2008 — Art Fraud

  1. trip
  2. happy
  3. clock myself
  4. turn back
  5. the fog
  6. musicbox
  7. on the highest mountain
  8. i hate u
  9. never can tell
  10. cab's back sit
  11. rainy day
  12. miss galaxy


2013 — Перекоп

Звукова доріжка до відреставрованої копії класичного фільму Івана Кавалерідзе «Перекоп» (1930) [2]

2018 — For The Next Day

  1. Pentaphonica
  2. 16th Floor
  3. Let Me In
  4. Logs
  5. A Driver For The Night
  6. The Simplifier
  7. Heartache
  8. Two Suns
  9. Lava Field
  10. Juxtaposition
  11. Post Emotions
  12. Honey Eats The Bees

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Надто Сонна припиняє на деякий час концертну діяльність. Архів оригіналу за 22 листопада 2011. Процитовано 30 листопада 2011.
  2. Іван Кавалерідзе. Ретроспектива фільмів до 125-ліття. Архів оригіналу за 25 листопада 2018. Процитовано 25 листопада 2018.

Посилання[ред. | ред. код]