Air Georgian

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Air Georgian
ІАТА
ZX
ІКАО
GGN
Позивний
GEORGIAN
Тип авіакомпанія
Дата заснування 1994
Завершення діяльності 2 червня 2020
Штаб-квартира Міссіссога
Сайт airgeorgian.ca
Beechcraft 1900D авіакомпанії Air Georgian (ліворуч) в Міжнародному аеропорту Бредлі

Air Georgian — колишня канадійська регіональна авіакомпанія зі штаб-квартирою в місті Місісаґа (провінція Онтаріо)[1]. Припинила діяльність в 2020.

Історія та загальні відомості[ред. | ред. код]

Авіакомпанія була заснована в 1994 році для виконання регулярних та чартерних рейсів між населеними пунктами провінції Онтаріо. На перших порах компанія експлуатувала невеликий флот з літаків Cessna 208 і довгий час була більш відома як вантажного перевізника, діє під торговельною маркою Georgian Express. У 2007 році вантажний підрозділ авіакомпанії було продано в Cargo Jet.

Головними транзитними вузлами (хабами) Air Georgian є Міжнародний аеропорт імені П'єра Еліота Трюдо, Міжнародний аеропорт Торонто Пірсон і Міжнародний аеропорт Галіфакс Стенфілд. Авіакомпанія є одним з 704-х авіаперевізників світу, що мають повний сертифікат безпеки IOSA міжнародної організації ICAO.

Операційна діяльність Air Georgian пов'язана головним чином з партнерським договором з флагманською авіакомпанією країни Air Canada, в умовах якого Air Georgian забезпечує перевезення пасажирів на регіональних внутрішніх та транскордонних, а Air Canada — на магістральних напрямках, при цьому обидва перевізника використовують одні і ті ж транзитні аеропорти[2].

В авіакомпанії Air Georgian діє програма підготовки пілотів, навчання льотній майстерності, кваліфікації інженерного і начальницького складу, в рамках якої щорічно проводиться набір кращих випускників коледжу Онтаріо і Університету Нью-Брансвік. Ця програма була запущена у 2008 році як один із способів зниження дефіциту кваліфікованих кадрів в авіаційній індустрії і тепер користується великою популярністю серед випускників навчальних закладів Онтаріо.

Флот[ред. | ред. код]

Згідно з даними Міністерства транспорту Канади станом на квітень 2009 року повітряний флот авіакомпанії Air Georgian становили такі літаки:

Флот Air Georgian
Тип літака Кількість Лізинг[3] Примітки
Beechcraft 1900D 15
Beechcraft King Air 350 1 1
Beechcraft Premier IA 1 1
Cessna Citation Bravo 2 2
Cessna Citation II 1 1

Маршрутна мережа авіакомпанії[ред. | ред. код]

Raytheon 1900D авіакомпанії Air Georgian в лівреї Canadian Airlines в міжнародному аеропорту Торонто Пірсон

Канада Канада[ред. | ред. код]

США США[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Contact Us [Архівовано 15 вересень 2007 у Wayback Machine.]» Air Georgian.
  2. Directory: World Airlines. Flight International. 27 березня 2007. с. 57.
  3. Transport Canada listing of aircraft owned by «Air Georgian» [Архівовано 16 травень 2007 у Wayback Machine.] (enter Air Georgian in the box titled «Owner Name»)

Посилання[ред. | ред. код]