Aplus.fm

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Aplus.fm
@Plus Radio
Логотип
Логотип
Країна Білорусь Білорусь
Гасло Перше інтернет-радіо в Білорусі
Моваросійська
булоруська
Вперше в ефірі12 квітня 2004 (20 років)
Форматінтернет-радіо
КерівникиДмитро Власов
ОнлайнСлухати
Вебсторінкаaplus.fm

Aplus.fm або @Plus Radio — перша білоруська інтернет-радіостанція.

Вперше вийшла в ефір 12 квітня 2004 року під назвою «Айчына SHOUTcast». На сьогодні у радіостанції 7 окремих потоків: @plus перший, @plus хіп-хоп, @plus рок, @plus релакс, @plus по-русски, @plus deep, @plus біт.

Історія[ред. | ред. код]

У 2006 році радіостанція «Айчына SHOUTcast» змінила назву на зручнішу для вимови «@Plus»[1].

Радіостанція виникла з локального аматорського проекту. У рік заснування були встановлені домовленості з провайдерами «Айчына», «Атлант Телеком» і «Соло», в той момент аудиторія становила 1500 осіб[1].

Після трьох років в ефірі @plus Radio в Інтернеті слухало близько 15 тисяч осіб. У 2007 році на радіостанції працювало 25 осіб (19 осіб з Білорусі, 4 — з Америки, 2 — з Європи)[2].

Для зворотного зв'язку використовуються SMS, ICQ, Skype і Skype-чат. Слухачі можуть спілкуватися з ведучими програм, в результаті чого програма станції є інтерактивною[2].

Радіостанція входить до рейтингу сайтів Акавіта серед ЗМІ Білорусі[3].

Станція надає інформаційну підтримку музичним заходам, а також є партнером WCG Belarus[4]. @plus Radio проводить прямі трансляції з концертів багатьох відомих музикантів та гуртів. Із врахуванням відмінностей денної та вечірньої аудиторій у сітці мовлення станції є певні відмінності у музичних напрямках[2].

Формат[ред. | ред. код]

@plus Radio не обмежується певним музичним напрямком, тим самим даючи своєму слухачеві різноманітність музики. У той же час всі інші потоки грають тільки певний напрям відповідно до назви: @plus По-русски — російськомовну музику, @plus Hip-Hop — реп-музику, @plus Rock — рок.

Доступ[ред. | ред. код]

Станція доступна у мережі інтернет. Територія, де здійснюється мовлення і ретрансляція, охоплює практично всіх провайдерів Білорусі, а також ряд російських та українських інтернет-провайдерів (у 2007 році ретранслювалась 18 російськими і трьома українськими провайдерами[2]). Доступ до прослуховування безкоштовний. Крім цього, окремі програми транслюються на радіо інших країн, що суттєво збільшує цільову аудиторію проєкту.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Виктор Демидов. @plus радио: первое в Беларуси, крупнейшее в СНГ // Компьютерные вести. — 2007. — № 35. (рос.)
  2. а б в г Антон Платов. Как устроено интернет-радио // Компьютерная газета. — 2007. — № 34.
  3. Акавита. Рейтинг/Новости и СМИ. Архів оригіналу за 4 вересня 2011. Процитовано 9 листопада 2011.
  4. ПРЕСС-РЕЛИЗ: WCG 2010 — более 800 участников!. Архів оригіналу за 19 серпня 2017. Процитовано 25 вересня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]