Crocidura batakorum

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Crocidura batakorum
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Комахоїдні (Eulipotyphla)
Родина: Мідицеві (Soricidae)
Рід: Білозубка (Crocidura)
Вид:
C. batakorum
Біноміальна назва
Crocidura batakorum
Hutterer, 2007

Crocidura batakorum — дрібний ссавець, вид роду білозубка (Crocidura) родини мідицеві (Soricidae) ряду мідицеподібні (Soriciformes).

Опис[ред. | ред. код]

Довжина голови й тіла 63,5 мм, хвіст 43 мм. Голова коротка і загострена, з рідкісними вібрисами до 14 мм в довжину. Спинний і черевний волосяний покрив темно-коричневий. Волосся на тілі рівномірно забарвлене від основи до кінчика.

Поширення[ред. | ред. код]

Вид з Філіппін. Початковий екземпляр цього виду було виявлено в недатованих відкладеннях у невеликій печері-укриття біля печери Табон на мисі Ліпуун, поблизу затоки Малунут, при цьому екземпляр датується серединою голоцену. Його розташування вказувало на його поширеність у первинних низинних лісах, однак він також є вважалося, що існує у вторинному лісі. C. batakorum зустрічається разом із C. palawanensis, причому вважають, що ці два види широко поширені на острові.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Rainer Hutterer (2007). "Records of shrews from Panay and Palawan, Philippines, with the description of two new species of Crocidura (Mammalia: Soricidae)". Lynx (Praha). n.s. 38: 5–20.