Crocidura sapaensis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Crocidura sapaensis
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Комахоїдні (Eulipotyphla)
Родина: Мідицеві (Soricidae)
Рід: Білозубка (Crocidura)
Вид:
C. sapaensis
Біноміальна назва
Crocidura sapaensis
Jenkins, Abramov, Bannikova & Rozhnov, 2013

Crocidura sapaensis (білозубка сапська[1]) — дрібний ссавець, вид роду білозубка (Crocidura) родини мідицеві (Soricidae) ряду мідицеподібні (Soriciformes).

Етимологія[ред. | ред. код]

Новий вид названий на честь міста Шапа, столиці району Шапа провінції Лаокай в північній частині В'єтнаму.

Опис[ред. | ред. код]

Це невелика Crocidura з відносно довгим хвостом. Голова і тіла довжиною від 50 до 65 мм, а довжина хвоста від 37 до 47 мм. Коротка шерсть темно-сіро-коричневого кольору. Хвіст подібного кольору, але трохи блідіший знизу. Найбільш значною морфологічною відмінністю між цим видом і C. wuchihensis є структура третього моляра на нижній щелепі.

Поширення[ред. | ред. код]

Знаходиться в кількох різних типах місць проживання у національному парку Хоангльєн. Вони включають в себе первинний ліс з великими деревами, змішані вічнозелені ліси, галявини, прогалини та трав'янисто-лісисті береги потоків. Був знайдений на висоті між 1930 і 2200 м над рівнем моря.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.
  • Jenkins, Paulina D.; Abramov, Alexei V.; Bannikova, Anna A.; Rozhnov, Viatcheslav V. (2013). "Bones and genes: resolution problems in three Vietnamese species of Crocidura (Mammalia, Soricomorpha, Soricidae) and the description of an additional new species". ZooKeys 313: 61–79.