Daiei (мережа магазинів)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Daiei, Inc.
株式会社ダイエー
Тип Кабусікі-ґайся
Форма власності кабусікі-ґайся
Галузь Роздрібна торгівля
Лістинг на біржі
Засновано 1957 у Осака, Японія
Засновник(и) Isao Nakauchi
Штаб-квартира Minatojima Nakamachid і Tōyōd
Ключові особи Yoshiki Mori
(Chairman)
Yasuhide Chikazawa
(President)
Продукція Супермаркети та гіпермаркети
Виторг ¥ 1,431.5 мільярдів (2005)
Співробітники full-time; 6979
Холдингова компанія ÆON Co.
Дочірні компанії OMC Card, OPA co. ltd.
Член Æon Groupd[1]
www.daiei.co.jp
CMNS: Daiei у Вікісховищі

Daiei, Inc. (яп. 株式会社ダイエー, МФА[Kabushiki gaisha Daiē]), розташована в Кобе, є однією з найбільших мереж супермаркетів у Японії. У 1957 році Ісао Накаучі заснував мережу в Осаці поблизу станції Sembayashi на залізничній лінії Keihan. Daiei зараз знаходиться в процесі реструктуризації за підтримки Marubeni Corporation і ÆON Co., Ltd., іншої японської мережі супермаркетів. Daiei Inc. керує понад 3000 магазинами під назвою Daiei, а також через свої дочірні компанії.[2] Крім бакалійних товарів, Daiei також є універмагом, де продають електроніку, предмети інтер’єру та одяг. З точки зору чистих продажів, Daiei раніше був найбільшим роздрібним продавцем в Японії. Однак загальний обсяг продажів за п’ять років до 2003 року скоротився майже на чверть.

Історія[ред. | ред. код]

У 1970-х і 1980-х роках роздрібна мережа швидко розширювалася. Крім зростання продажів від конкурентів, таких як Ito-Yokado, ÆON та інших регіональних мереж супермаркетів, негативно вплинуло на продажі Daiei за останні роки. У рамках серії зусиль початкової реструктуризації, щоб уникнути подання до IRCJ, 27 січня 2005 року[3] продала свою бейсбольну команду Fukuoka Daiei Hawks, яку вона придбала у Nankai Railway у 1988 році, SoftBank, а також магазини компанії на Гаваях у 2006 році компанії Don Quijote Co., Ltd.[4] Завдяки процесу реструктуризації боргу та підтримці, наданій фінансовими установами в координації з IRCJ, компанію придбали IRCJ, Marubeni Corporation (торгова компанія) і Advantage Partners (приватна інвестиційна компанія) у 2005 році. Президентом і генеральним директором є Тору Нішімі, колишній операційний директор Marubeni Corporation.

Власна торгова марка[ред. | ред. код]

Daiei має декілька власних торгових марок, і найбільша з них – Topvalu (яп. トップバリュ), яка була заснована у 2007 році. Продукти Topvalu продаються в ÆON Co., Ltd. і Daiei.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.aeon.info/company/group/
  2. https://www.dnb.com/products/marketing-sales/dnb-hoovers.html
  3. https://group.softbank/news/press/20050128
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 28 червня 2017. Процитовано 27 серпня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)