Eumops

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Eumops
Eumops perotis
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Молосові (Molossidae)
Рід: Eumops
Miller, 1906
Посилання
Вікісховище: Eumops
Віківиди: Eumops
EOL: 42264
ITIS: 180078
NCBI: 27618
Fossilworks: 40694

Eumops  — рід кажанів родини молосових, розповсюджених від півдня США до Вогненної Землі. Перший зразок 1800 року Eumops auripendulus вперше описав Шоу. Рід Eumops тільки в 1906 році визнаний окремим родом.

Види[ред. | ред. код]

Морфологія[ред. | ред. код]

Морфометрія. Довжина голови й тіла: 40—130 мм, хвіст: 35—80 мм, передпліччя: 37—83 мм, вага: 30—70 гр.

Опис. Верх тіла коричнюватий, сіруватий або чорнуватий, низ трохи блідіший. Eumops perotis — найбільший кажан США. Великі вуха округлі або кутасті в загальних рисах і, як правило, пов'язані по голові біля основи. Горловий мішок є в деяких з цих кажанів і якщо він є, то розвиненіший у самців, ніж у самиць. Мабуть, коли самці ведуть активне статеве життя, ці мішки набухають і, здається, наповнюються матеріалом, який має запах і який може привернути самиць.

Стиль життя[ред. | ред. код]

Ці кажани зазвичай ночують у тріщинах скель, тунелів, дерев та будівель. Як і більшість молосових, Eumops часто знаходять притулки під гофрованими залізними штучними спорудами. Сідала, принаймні у великих видів, зазвичай знаходяться в шести і більше метрів над землею. Через їх розмір і довгі вузькі крила, ці кажани потребують багато місця, щоб почати політ. Хоча E. perotis здається неміграційний, він переміщається в різні місця ночівель зі зміною пір року й, принаймні, в північних частинах ареалу деяких особини цього виду стають неактивними протягом короткого періоду взимку на південному заході Сполучених Штатів.

Джерела[ред. | ред. код]