Eumops hansae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Eumops hansae
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Молосові (Molossidae)
Рід: Eumops
Вид: E. hansae
Eumops hansae
Sanborn, 1932
Посилання
Вікісховище: Eumops hansae
EOL: 328827
ITIS: 632207
МСОП: 8245
NCBI: 409027

Eumops hansae — вид кажанів родини молосових, поширений у Центральній Америці й північній половині Південної Америки крім Анд.

Етимологія[ред. | ред. код]

грец. εὖ — «хороший, справжній», mops — малайське слово, яке означає «кажан». Hansa — місцевість поблизу Джойнвілю в бразильському штаті Санта-Каталіна, типова місцевість.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Країни мешкання: Бразилія, Колумбія, Коста-Рика, Еквадор, Французька Гвіана, Гаяна, Гондурас, Мексика, Панама, Перу. Зустрічається в низинних тропічних лісах.

Морфологія[ред. | ред. код]

Морфометрія. Довжина голови й тіла: 61—75, хвіст: 30—41, задні ступні: 8—10, вуха: 17—20, передпліччя: 36—42, вага: 13—20.

Опис. Види малого розміру. Писок загострений, вертикальна верхня губа без складок і зморшок. Вуха довгі, пласкі, спрямовані вперед, утворюючи структуру, як капелюх на очі. Хутро зазвичай блідше при основі. Спина чорнувато-коричнева. Черевна область аналогічного кольору що на спині, без особливої ​​контрастності. Зубна формула: I 1/2, C 1/1, P 2/2, M 3/3, в цілому 30 зубів.

Стиль життя[ред. | ред. код]

Харчується великими комахами, на яких полюють на великих висотах. Вони сплять невеликими групами від 10 до 20 осіб, у дуплах дерев, серед скель, на дахах покинутих будинків. Сідала використовуються для отримання високої швидкості на початку польоту, тому що їх крила вузькі. У них є два піки активності: за 2 години після заходу сонця й інший, менш інтенсивний перед світанком. Він присутній в незайманих і вторинних лісах, на посівних площах і навіть у міських районах.

Джерела[ред. | ред. код]