Fakro

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
FAKRO
Тип продукту Дахові вікна
Власник(и) Ришард Фльорек[pl]
Країна походження Польща Польща
Дата створення 1991
Сайт fakro.com.ua
Мапа

FAKRO — міжнародна корпорація із штаб-квартирою у м.Новий Сонч, що на півдні Польщі. Компанію заснували у 1991 році. Власником та керівником фірми є Ришард Фльорек[pl]. Сьогодні це один із найбільших у світі виробників дахових вікон.

Продукція[ред. | ред. код]

Основна продукція фірми ФАКРО це: дахові вікна з ручним та/або електроуправлінням, вікна для пласких дахів (з можливістю монтажу на зелених дахах), дахові вилази (похилий, плаский), складні сегментні сходи на горище, світлові тунелі, аксесуари для дахових вікон (штори, жалюзі, ролокасети, маркізи), монтажні аксесуари. Уся продукція виготовляється на власних заводах та з дотриманням найвищих вимог до якості.

Виробництво[ред. | ред. код]

До складу FAKRO Group входить 12 виробничих компаній (з них 3 в Україні: м. Львів, м. Звягель, смт. Шкло) та 16 дистрибуційних компаній розташованих в Європі, зокрема в Україні (м. Львів), Азії та Америці. Продукція є доступною у понад 50 країнах по всьому світу. Обсяги експорту загалом сягають 70 % від загальних продаж.

Площа виробничих, складських та офісних приміщень сягає 230 тис. м². Кількість працівників — 3300 осіб, зокрема понад 100 інженерів, які працюють над розробкою та удосконаленням продукції. Станом на сьогодні компанія FAKRO подала вже понад 160 патентних заявок. Згідно з інформацією наданою самою компанією, її частка складає 15 % ринку товарів для забудови піддашшя.

Історія FAKRO[ред. | ред. код]

З моменту заснування у 1991 році стрімкий ріст фірми посприяв виходу за межі Польщі. Вже у 1994 році розпочинається експорт продукції до Нідерландів, Словаччини. У 1998 році в Україні відкрито виробниче представництво FAKRO Lwów (ТзОВ ФАКРО-Львів). Цього ж року у Німеччині відкривається дистриб'юторська компанія. У наступні роки до них додаються такі країни як Угорщина, Велика Британія, Росія, Франція, США, Словаччина, Нідерланди, Італія, Чехія, Іспанія, Данія, Китай, Австрія, Латвія. В інших країнах налагоджено співпрацю з мережею закордонних імпортерів.

FAKRO в Україні[ред. | ред. код]

Виробництво дахових вікон FAKRO в Україні розташоване у м. Львові, на вул. Городоцькій 355б. На заводі у м. Львів працює більше 200 працівників. Тут виготовляють дерев'яні дахові вікна та дерев'яні сходи на горище. Дилерська мережа розгалужена по всій Україні. Продукція фірми представлена також в мережі будівельно-господарських гіпермаркетів Епіцентр К.

Екологічна фірма[ред. | ред. код]

Основний матеріал з якого виготовляється продукція FAKRO — це соснова деревина. Серед усіх будівельних матеріалів вона відрізняється високою екологічністю та безпечністю для здоров'я.

Деревина походить з регіонів, де проводиться офіційне планове господарство. Це означає, що на місці цих дерев, висаджують ще більше нових. Молодий ліс абсорбує значно більше вуглекислого газу на противагу старому.

Сушіння відбувається у декілька етапів. Спочатку — природнім шляхом, а згодом деревину поміщають у автоматичні сушильні камери, де вона набуває 12 % рівня вологості. Сушильні камери обігріваються за допомогою екологічних печей, в яких спалюють виробничі дерев'яні залишки.

Сертифікат FSC підтверджує якість та походження сировини, що використовується компанією FAKRO.

Співпраця[ред. | ред. код]

ТзОВ ФАКРО-Львів активно співпрацює з Національною спілкою архітекторів України, зокрема з її регіональною організацією — Львівською обласною організацією НСАУ.

Посилання та джерела[ред. | ред. код]

  1. Інформація про фірму, www.fakro.com.ua [Архівовано 8 червня 2021 у Wayback Machine.]
  2. Мансарда и мансардные окна // Крыша & кровля: спецвипуск журналу (Приватны дом). — 2017 — Т. 33000, № 1. — С. 48—59. — ISSN 2223-8506.
  3. Клюй С. Теплее тёплого - энергоэффективность мансардных окон // Идеи Вашего дома: журнал. — 2017 — Т. 22000, № 10. — С. 74—76. — КВ №20460-10260ПР.
  4. Теплая мансарда // Энергоэффективный дом: спецвипуск журналу (Приватны дом). — 2017 — Т. 33000, № 2. — С. 20—27. — КВ №17779-6129.
  5. Клюй С. Обращённые к звёздам - выбираем мансардное окно // Идеи Вашего дома: журнал. — 2016 — Т. 25000, № 9. — С. 76—80. — КВ №20460-10260ПР.