Gerbillus acticola

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Gerbillus acticola
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Карликова піщанка (Gerbillus)
Вид:
G. acticola
Біноміальна назва
Gerbillus acticola
Thomas, 1918

Gerbillus acticolaвид піщанок; поширена в основному в Сомалі, але її ареал може поширюватися на Ефіопію та Джибуті. Це ендемік екорегіону ксеричних лук і чагарників Ефіопії.

Опис[ред. | ред. код]

Берберська піщанка має середню довжину голови й тіла 94 мм і хвоста 129 мм. Це мала піщанка, верхня частина якої має піщано-помаранчевий колір, окремі волоски мають сірі стрижні та помаранчеві кінчики. Боки досить бліді, волоски білі з помаранчевими кінчиками, а низ чисто білий, з чіткою демаркаційною лінією між спинною та черевною шкірою. Навколо ока є біла пляма, а щоки, підборіддя, горло та лапи білі. Підошви ніг безволосі. Довгий хвіст піщано-помаранчевого кольору зверху і блідий знизу, а на кінчику має вузький пучок коричневих і білих волосків. За розміром і зовнішнім виглядом вона схожа на велику єгипетську піщанку (Gerbillus pyramidum), але вони мають різні географічні ареали[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Granjon, L. (2017). Gerbillus acticola. Процитовано 12.11.2021.
  2. Jonathan Kingdon; David Happold; Thomas Butynski; Michael Hoffmann; Meredith Happold; Jan Kalina (2013). Mammals of Africa. A&C Black. с. 297. ISBN 978-1-4081-8996-2.