How We Do

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
How We Do
Сингл The Game
з альбому The Documentary
Випущений 23 листопада 2004
Записаний 2004
Жанр хіп-хоп
Композитор Джейсон Тейлор, Майк Елізондо, Куртіс Джексон, Андре Янґ
Тривалість 3:55
Лейбл Aftermath, G-Unit, Interscope
Продюсер Dr. Dre, Майк Елізондо
Хронологія синглів The Game
Попередній
←
Westside Story
(2004)
Hate It or Love It
(2005)
Наступний
→
Музичне відео
«How We Do» на YouTube

How We Do — другий синґл The Game'а з його дебютного альбому The Documentary. Гостем треку є 50 Cent. How We Do містить у собі інтерполяцію пісні Smerphies Dance яку виконує Spyder-D. Продюсерами пісні є Dr.Dre та Майк Елізондо. How We Do досягнула комерційного успіху у світі: трек займав місця у Топ10 у багатьох країнах, включно з Великою Британією, Ірландією, Нідерландами, Швейцарією, Німеччиною та Новою Зеландією. Синґл був комерційно успішним У США, досягнувши 4ої сходинки у Billboard Hot 100, де протримався впродовж чотирьох тижнів, ставши першим топ5 синґлом у чартах The Game'а як соло виконавця.

Історія[ред. | ред. код]

The Game: «Я був на студії, слухав біти Dre і наткнувся на біт, який одразу ж мені сподобався. Я не повинен був сидіти і слухати біти, я робив це без дозволу. (Сміється) Я прослухав близько тридцяти бітів і зробив це дуже швидко, тому що Dre вийшов ненадовго, аби з кимось зустрітися. Саме тому я збрехав Віто (помічник Dre), що "Dre хоче, аби я послухав все підряд", адже мені не дуже подобалися біти, які він мені запропонував. Біт мав назву "Fresh 83" у папці на комп'ютері Dre. Я подумав, що цей біт нагадує йому "83 breakdancing shit". "Звичайно Dre поводився так, наче йому не дуже подобався мій вибір. Я сказав: "Дай мені 30 хвилин". І я почав писати. Коли Dre повернувся і почув перший куплет, то сказав: "О, так, нам потрібно закінчити цей трек." Коли я написав всю пісню, у мене не було хука: я просто читав протягом цілого біта. Без 50cent'a на хуці, пісня виходила якоюсь прохідною. І Dre сказав: "Так, нам потрібно зупинитися і написати хук." І він подзвонив 50, той приїхав і написав хук. Коли ми всі зрозуміли, що вийшло круто, 50 захотів написати свій куплет. Таким чином із пісні забрали мій другий куплет, там було дуже багато слів. Всі мої куплети написав я, все що зробив 50 — це трошки підлаштував їх під себе. Не у своєму стилі, але він прибрав декілька рядків і додав кілька фраз. Він не дуже поміняв слова.»[1]

Майк Лінн (A&R на Aftermath): «Насправді The Game не писав частини 50. Фіф залучили до роботи над піснею із самого початку. Це був один із тих випадків, коли 50 приїхав у місто і провів на студії близько тижня. Там були The Game i 50 Cent, які слухали і писали в один і той же час. Не було так, ніби цей біт належав 50 і він віддав його The Game'у, а потім забрав його куплет із пісні. Всю пісню в основному було зроблено в одній кімнаті. Було так: «На біса це, зробімо так, а тепер так." 50 з'явився для того, аби написати хук, та насправді зробив більше для цієї пісні. Дещо додав, вніс свої частинки і написав хук.»[1]

Треклист[ред. | ред. код]

Сторона A
  • "How We Do (edited)" (4:03)
Сторона B
  • "How We Do (edited)" (4:03)
  • "How We Do (explicit)" (4:20)
  • "How We Do (instrumental)" (4:04)
  • "How We Do (a cappella)" (3:01)

Відео[ред. | ред. код]

Режисером відеокліпу став відомий у реп-колах режисер Hype Williams. За деякими даними, на роботу над кліпом було потрачено приблизно $700–800 тис. У кліпі окрім The Game'а та 50 Cent'а також засвітився ментор The Game'a Dr.Dre, на той час перша леді G-Unit Олівія, брат The Game'a BigFase 100 та DJ Quik.

Анджело Сандерс (A&R на Aftermath): «How We Do був синґлом із цим граним відео. Вілльямса навіть не просили знімати відео, він сам захотів. Він мав чітке бачення цього відео. В той час одержати його згоду — це було щось неймовірне. Саме тому ми замовкли, підняли вгору великі пальці і підтримували все, що він хотів зробити. Я думаю, він потратив $750 тис. на гране відео, і воно вийшло хріновим. Звичайне хіп-хоп відео. Там навіть немає ніяких дівчат. Я не побачив того вибуху, якого очікував.»[1]

Ротація[ред. | ред. код]

Пісня стала хітом на урбан і ритмічних радіо-станціях та була успішною на мейнстрімових радіосатнціях США. Вона піднялася на четверту позицію Billboard Hot 100 на початку 2005 року, ставши таким чином першим Top5 хітом The Game'а; трек також досягнув платинових продажів. Пісня втратила свої позиції у чарті досить швидко зупинившись у ТОП10, мабуть, через велику конкуренцію і завантаженість радіо синґлами від 50 Cent та Eminem'а. Втім незважаючи на досить швидке падіння позицій у чарті, пісні все ж вдалося втриматись у Топ 40 протягом місяця, незважаючи на, чи навпаки через наступний синґл The Game'а Hate it or Love it який став набагато успішнішим на поп-радіо всього через декілька тижнів після того як How We do дебютував. Ця пісня також увійшла до саундтреку гри Midnight Club 3.

Ремікси[ред. | ред. код]

Популярним був неофіційно створений ремікс, який з'явився на youtube 2006 року, за участі 2pac та Eazy-E з новим куплетом від The Game'а. Також були ремікси за участі Фейс Еванс; Fabolous, Busta RHymes та Монтелла Джордана. Попри це два куплети Busta Rhymes i Fabolus було взято з пісні Never Leave You Луміді, а вокал Монтелла Джордана було взято із пісні This Is How We Do It.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в The Making of The Game's "The Documentary": "How we do". Архів оригіналу за 13 лютого 2011. Процитовано 16 квітня 2011.