Impact Force

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Impact Force
Типгромадська організація
ЗасновникНіна Левчук, Ольга Дьякова
Засновано2021
КраїнаУкраїна
Вебсайт: theimpactforce.org

Impact Force — українська громадська організація, заснована у 2021 році Ніною Левчук та Ольгою Дьяковою. Організація займається формуванням змін у суспільній поведінці та створенням тривалого соціального впливу, економічних можливостей та ініціатив для забезпечення інклюзивної й сталої відбудови України.[1]

Історія

[ред. | ред. код]

Impact Force була заснована у 2021 році Ніною Левчук та Ольгою Дьяковою.[2]

У 2023 році Impact Force брала участь в організації Kyiv Investment Forum: Брюссельська платформа, брала участь в заходах Всесвітнього економічного форуму (WEF) в Давосі, проводила дослідження ролі економіки соціального впливу на шляху України до інтеграції в ЄС, а також дослідження щодо оцінки  ролі цифрової економіки в підтримці засобів до існування переміщених українських жінок.[1]

Серед програм Impact Force у 2023—2024 роках — бізнес-акселератор Impact Business, онлайн-академія для жінок "Мрій та Досягай", програма "Інноватори енергоефективності України" та навчально-оздоровча програма для подолання кризи психічного здоров'я в Україні "ReSTART Mindset".

У 2023/2024 роках Impact Force започаткували такі спільноти, як Impact Business спільнота, спільнота українських жінок-підприємиць-переселенок, спільнота інноваторів у сфері енергетики України, що надають сотням підприємців платформи можливості для співпраці та підтримки один одного. В рамках навчально-оздоровчої програми "ReSTART Mindset", організація створила спільноту жінок-ветеранок та жінок членкинь сімей ветеранів.[3][4]

У 2024 році організація проводила Impact Force Forum 2024. Impact Force брала участь у заходах Всесвітнього економічного форуму (WEF) в Давосі, у Women Leaders Summit 2024 у Варшаві, у форумі “Вільна” від Forbes Ukraine, який відкривала Ніна Левчук з keynote-виступом на тему “Лідерство в епоху ШІ”.[5]

Діяльність

[ред. | ред. код]

Діяльність Impact Force зосереджена на трьох основних сферах:

Адвокація: Сприяння політичним інноваціям та адвокація довготривалих позитивних соціальних змін в Україні шляхом формування фундаменту для політичних та суспільних трансформацій. Завдяки стратегічному партнерству, консультаціям, проведенню досліджень та участі у подіях всеукраїнського та європейського масштабу Impact Force впливає на розвиток політик та практик, сприяє сталому розвитку та прокладає шлях до зростання економіки соціального впливу в Україні.

Розвиток потенціалу: Розширення можливостей українських МСП та підтримка вразливих груп населення за допомогою програм, спрямованих на посилення спроможності та сприяння зростанню.

Розширення прав і можливостей громад: Створення динамічних екосистем шляхом об'єднання зацікавлених сторін, розбудови мереж співпраці та підтримки ініціатив під керівництвом громад. Impact Force зосереджується на розбудові активних громад, щоб посилити їхню спроможність та силу. Сприяючи обміну досвідом, розвиваючи партнерства та залучаючи інвестиції, ми закладаємо міцний фундамент для сталого соціально-економічного зростання.

Напрямки діяльності Impact Force формують цілісний підхід до розширення можливостей вразливих груп, підтримки українського бізнесу та консультацій для уряду. Заходи й ініціативи організації спрямовані на задоволення нагальних потреб цільових груп і водночас сприяють довгостроковим системним змінам в Україні.

Ініціативи

[ред. | ред. код]

Акселераційна програма Impact Business 2023

[ред. | ред. код]

В січні 2023 року Impact Force стала ініціатором акселераційної програми для українських підприємців, які прагнуть за допомогою ініціатив соціального впливу долучитися до відновлення найбільш постраждалих через війну галузей економіки України.[6]  Учасники Impact Business отримали доступ до живих лекцій, воркшопів, досліджень, менторів та інвесторів, які допомагають запустити проєкт. Перша програма Impact Business тривала 9 місяців, у ній взяли участь 23 українські компанії, дві з яких отримали по €20 000 на розвиток бізнесу.[7][8]

Програма була реалізована Impact Forceу партнерстві з SILab Ukraine та за підтримки Міністерство цифрової трансформації України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту і національного проєкту Дія.Бізнес.

Онлайн-академія «Мрій та Досягай» 2023

[ред. | ред. код]

У 2023 році Impact Force разом з ООН Жінки за підтримки Міністерства цифрової трансформації запустили освітню програму (онлайн-академію) для українських жінок-переселенок в Україні та Польщі — «Мрій та Досягай».[9][10][11] Проєкт сфокусований на наданні українським жінкам необхідних підприємницьких та цифрових навичок для покращення їхнього рівня життя, економічної самодостатності та фінансової стабільності. Перший випуск «Мрій та Досягай» відбувся в грудні 2023 року. 80 українок-переселенок здобули знання, необхідні для відкриття або перезапуску онлайн-бізнесу, а також ваучери на розвиток власної справи в розмірі 1 000 доларів.[12]

Програма «Інноватори енергоефективності України» 2024

[ред. | ред. код]

В грудні 2023 року Impact Force за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням Уряду Німеччини та співфінансування Уряду Швейцарії, у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес, а також Держенергоефективності запустили комплексну акселераційну програму «Інноватори енергоефективності України».[13]

В рамках програми, Impact Force, у співпраці з Офісом з розвитку підприємництва та експорту та національним проєктом Дія.Бізнес реалізували Каталог інноваторів енергоефективності України, щоб закласти міцну основу для сталого енергетичного майбутнього України та створити мережу інноваційних гравців ринку.[14]

Програма «ReStart Свідомості» 2024

[ред. | ред. код]

15 лютого 2024 року стартувала навчально-оздоровча програма «ReStart Свідомості», спрямована на розвиток та відновлення ментального здоров'я жінок-ветеранів та членів їхніх сімей.[15] Навчання за програмою «ReStart Свідомості» розраховано на три місяці та надає підтримку щодо підвищення стресостійкості та підготовки до кар'єрного розвитку учасниць.[16] Програма містить два основні модулі: перший зосереджений на ментальному здоров'ї, включаючи медичні обстеження, немедикаментозні техніки для покращення сну та емоційного стану, а також менторську підтримку. Другий модуль орієнтований на кар'єрний розвиток, включаючи підтримку HR-експертів, навчання новим професійним навичкам та створення спільноти для підтримки та нетворкінгу.[17] Програма реалізована Impact Force у партнерстві з ООН Жінки.

Impact Force Forum 2024

[ред. | ред. код]

21 травня 2024 року в Києві відбувся Impact Force Forum 2024, на якому українські та міжнародні експерти обговорили проблеми, пов'язані з війною, та можливості для відновлення й сталого розвитку України. Impact Force організувала форум та  створила комунікаційний майданчик для інтегрованого підходу до відновлення та розбудови країни.[18][19]

Зовнішні посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Povoroznyk, Mykola; Diakova, Olga; Bonnici, Francois (28 листопада 2022). Why the social economy is key to rebuilding Ukraine. weforum. Процитовано 22 липня 2024.
  2. Бізнес-сестринство: інтерв'ю з Ольгою Дьяковою та Ніною Левчук, засновницями Impact Force. Marie Claire - женский журнал - все о моде, звездах и красоте (укр.). 17 червня 2024. Процитовано 22 липня 2024.
  3. Для компаній, які працюють у сфері енергоефективності, створили програму для розвитку бізнесу. The Village Україна (укр.). 10 січня 2024. Процитовано 22 липня 2024.
  4. В Україні стартує програма "ReStart Свідомості": про ментальне здоров'я та менторство для жінок розповіла співзасновниця організації Impact Force Ольга Дьякова. Дім (укр.). 13 лютого 2024. Процитовано 22 липня 2024.
  5. Вільна — Forbes.ua. forbes.ua (укр.). 15 травня 2024. Процитовано 22 липня 2024.
  6. Запускають бізнес-акселератор для відновлення найбільш постраждалих через війну галузей. The Village Україна (укр.). 18 січня 2023. Процитовано 22 липня 2024.
  7. Галка, Лілія (6 грудня 2023). Два українські бізнеси отримали по €20 000 на розвиток. AIN.Business (укр.). Процитовано 22 липня 2024.
  8. Impact Business: творити зміни може кожний. business.diia.gov.ua (укр.). Процитовано 22 липня 2024.
  9. Для українських переселенок в Україні й Польщі запускають нову освітню програму. Як податися. The Village Україна (укр.). 22 червня 2023. Процитовано 22 липня 2024.
  10. ООН Жінки та Impact Force запускають освітню програму для жінок-переселенок в Україні та Польщі. life.nv.ua (укр.). Процитовано 22 липня 2024.
  11. Мрій та Досягай: ООН Жінки та Impact Force за підтримки Мінцифри запускають нову освітню програму для жінок. thedigital.gov.ua (укр.). Процитовано 22 липня 2024.
  12. Radware Captcha Page. www.kmu.gov.ua (англ.). Процитовано 22 липня 2024.
  13. Запрошуємо інноваторів у галузі енергоефективності до участі в міжнародній програмі. thedigital.gov.ua (укр.). Процитовано 22 липня 2024.
  14. Каталог інноваторів енергоефективності України. business.diia.gov.ua (укр.). Процитовано 22 липня 2024.
  15. В Україні стартує програма "ReStart Свідомості": про ментальне здоров'я та менторство для жінок розповіла співзасновниця організації Impact Force Ольга Дьякова. Дім (укр.). 13 лютого 2024. Процитовано 23 липня 2024.
  16. Для українських захисниць створили першу програму боротьби зі стресом і карʼєрного розвитку. The Village Україна (укр.). 30 січня 2024. Процитовано 23 липня 2024.
  17. Програма «ReStart Свідомості» для захисниць України стартує в Києві у лютому 2024 року. The Page (укр.). 31 січня 2024. Процитовано 23 липня 2024.
  18. Elena, Onischenko (17 травня 2024). ⁠На Impact Force Forum 2024 представлять ефективні рішення для зміцнення тривалої стійкості України. Рубрика. Процитовано 23 липня 2024.
  19. Impact Force Forum 2024. Американська торговельна палата в Україні (англ.). Процитовано 23 липня 2024.