Journal of Alloys and Compounds

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Journal of the Less Common Metals)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Journal of Alloys and Compounds
англ. Journal of Alloys and Compounds
Скорочена назва J. Alloys Compd.
Країна видання  Швейцарія[1]
Тематика Матеріалознавство, Хімія твердого тіла, Координаційна хімія
Періодичність виходу 40/рік
Мова англійська
Головний редактор Віталій Печарський
Видавець Elsevier
Засновник Вільям Юм-Ротері
Засновано 1958
ISSN-L 0925-8388
ISSN 0044-2313

J. Alloys Compd.

Journal of Alloys and Compounds (укр. Журнал сплавів і сполук, скорочено J. Alloys Compd.) — рецензований науковий журнал, який висвітлює оригінальні експериментальні та теоретичні роботи про сполуки та сплави так і матеріали які їх містять. Журнал видає видавець Elsevier, головний редактор Віталій Печарський (Університет штату Айова). Це був перший журнал, заснований спеціально для окремої групи хімічних елементів[2].

Історія

[ред. | ред. код]

Журнал був заснований Вільямом Юмом-Розері у 1958 році як Journal of the Less-Common Metals, зосереджуючись на хімічних елементах у рядах періодичної таблиці - актиноїдів і лантаноїдів. Лантаноїди ще називають рідкісноземельними елементами. Журнал не обмежувався суворо статтями про ці конкретні елементи: він також включав статті про використання інших елементів для отримання сплавів та також їхні властивості.

Журнал був заснований у результаті міжнародного симпозіуму з металів і сплавів, що плавляться вище 1200 °C. Симпозіум був організований Юмом-Розері і відбувся 17 і 18 вересня 1958 року в Оксфордському університеті. У ньому взяло участь понад 100 учасників з різних країн. Статті, опубліковані за результатами симпозіуму з'явилися як номер 1 журналу. Це був перший журнал, який охоплював лише певну групу хімічних елементів.

Назва, що включала у себе сполучення «Less-Common Metals» (менш поширені метали) була дещо неточною, оскільки ці метали насправді зустрічаються досить часто, але розсіяні у невеликих кількостях. Журнал отримав свою нинішню назву в 1991 році і вважається особливо багатим джерелом інформації у матеріалознавстві і неорганічній хімії.

Індексування

[ред. | ред. код]

Журнал індексується у:

Імпакт фактор журналу на 2022 р. становить 6.371[4]

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]