Journaliste en danger

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Journaliste en danger
Тип організація
Засновано 20 листопада 1998
Кіншаса, Демократична Республіка Конго

Нагороди

«Journaliste en danger» (JED) (укр. Журналісти в небезпеці) — незалежна неупереджена некомерційна організація, заснована 20 листопада 1998 року в Кіншасі, Демократична Республіка Конго, з ініціативи групи конголезьких журналістів для захисту та сприяння свободі преси в цій країні.

Історія[ред. | ред. код]

JED була заснована через занепокоєння тим, що свобода преси порушується, а журналісти стають жертвами несправедливого правосуддя. JED не є асоціацією, призначеною виключно для журналістів, а радше повністю незалежною та відкритою структурою для всіх, хто відчуває своє покликання захищати та просувати своє право інформувати та бути поінформованим вільно, без жодних обмежень.

З травня 2003 року JED працює у восьми інших країнах Центральної Африки: Бурунді, Камеруні, Республіка Конго, Габоні, Екваторіальній Гвінеї, Центральноафриканській Республіці, Руанді та Чаді.

JED є членом Міжнародної асоціації із захисту свободи слова, глобальної мережі неурядових організацій, яка здійснює моніторинг свободи слова в усьому світі та захищає журналістів, письменників, інтернет-користувачів та інших осіб, які зазнають переслідувань за реалізацію свого права на свободу вираження поглядів.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]