Kontinentalbanan

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kontinentalbanan
Дата створення / заснування 1898
Логотип
Зображення
Країна  Швеція
Адміністративна одиниця лен Сконе
Власник Swedish National Rail Administrationd
Оператор Green Cargod
Дата офіційного відкриття 1898
Ширина колії європейська колія
Початкова чи кінцева точка Trelleborg Central Stationd і Мальме-Центральне (станція)
Довжина або відстань 29,5 км
Тип електрифікації 15 кВ змінного струму електрифікаціяd
Офіційний сайт(швед.)
CMNS: Kontinentalbanan у Вікісховищі

Kontinentalbanan (швед. Kontinentalbanan) — залізниця завдовжки 32 км між Мальме та Треллеборгом у Швеції. У Треллеборзі залізниця закінчується біля залізничного поромного[en] причалу, що дозволяє переправляти вагони до Зассніца в Німеччині. Відтінок залізниці також є частиною лінії між Мальме та Копенгагеном через Ересуннський міст. Перші сім кілометрів лінії двоколійні.

Приміські пасажирські поїзди між Мальме та Треллеборгом обслуговують залізницю з кількома зупинками на маршруті та використовують стару будівлю центрального вокзалу Треллеборга поблизу поромного порту. Пасажирське сполучення відновилося восени 2015 року після 40 років простою.

Раніше шведський залізничний оператор Snälltåget обслуговував пряме сполучення спального поїзда між Мальме та Берліном (раніше відомий як Berlin Night Express), використовуючи нині недіючу поромну переправу з Треллеборга до Зассніца , але тепер ця служба прямує до Німеччини по суші через Данію. [1]

Історія[ред. | ред. код]

Залізниця, яка спочатку мала назву Malmö-Kontinentens Järnväg, була відкрита в 1898 році і спочатку вважалася продовженням Södra stambanan на південь. Лінія замінила стару залізницю Мальме — Треллеборг, яка не відповідала належним стандартам руху. Поромне сполучення розпочалося в 1909 році, того ж року було націоналізовано. Лінія була електрифікована в 1933 році. У 1950-х сім кілометрів між Мальме та Локарпом були перебудовані на подвійну колію. У 1973 році лінію місцевого пасажирського поїзда між Мальме та Треллеборгом було закрито, але знову було відновлено у 2015 році.

Більшість поїздів було міжнародними, і до 1970-х років існували прямі потяги з Мальме до Москви (оператор Російські залізниці), Гамбурга (оператор Deutsche Bundesbahn) і Праги.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Storsatsning på nattåg till Tyskland 2021 – men sommaren 2020 ställs in (Пресреліз) (швед.). Snälltåget. Процитовано 2 березня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]