Lemniscomys

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lemniscomys
Lemniscomys barbarus
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Гризуни (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Підродина: Murinae
Рід: Lemniscomys
(Trouessart, 1881)
Види

Дивитись текст

Посилання
Вікісховище: Lemniscomys
Віківиди: Lemniscomys
EOL: 111136
ITIS: 585029
NCBI: 54110
Fossilworks: 41907

Lemniscomys (Лемніскоміс) — рід гризунів родини Мишевих.

Опис тварин[ред. | ред. код]

Довжина тіла 8-14 сантиметрів, хвіст довжиною 8-16 см, вага 18-68 грамів. Грубе хутро забарвлене зверху від темно-сірого до темно-коричневого, низ від білуватого до світло-сірого. На спині є одна чи кілька темних смуг, різного характеру.

Проживання[ред. | ред. код]

Більшість видів проживають в Африці південніше Сахари, єдиний вид, що живе на північ від Сахари — Lemniscomys barbarus. Як правило, вони знаходяться в трав'янистих місцях проживання.

Поведінка[ред. | ред. код]

Вони будують сферичні гнізда з листя і трав, які висять у високій траві або низьких чагарниках. Вони не риють нори, але ховаються від небезпеки у нори створені іншими тваринами. Їдять насіння трав, іноді комах. Вони переважно денні, є також повідомлення про сутінкову або нічну діяльність. Поодинокі. Потенційна тривалість життя становить чотири-п'ять років, в дикій природі ймовірно, цей вік, майже ніколи не досягається.

Відтворення[ред. | ред. код]

Народжує під час сезонів дощів, які тривають з квітня по червень в Східній Африці і з вересня по грудень. У ці періоди може бути кілька приплодів. Народжується до 12 дитинчат в приплоді, але 4-5 є найбільш поширеною кількістю.

Види[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]