Lotte

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lotte Group
англ. Lotte Corporation
Тип Чеболь
Галузь hotel industryd, виробництво напоївd, харчова промисловість, роздрібна торгівля, будівельна індустріяd, хімічна промисловість, видавнича індустріяd, електронна промисловість і індустрія розваг[d]
Засновано червень 1948
Засновник(и) Шин Гек Хо
Штаб-квартира Сеул
Співробітники 60 000 осіб
Холдингова компанія Lotte Holdingsd
Дочірні компанії
  • Lotte Entertainmentd і Lotte Duty Freed
  • lotte.co.jp
    CMNS: Lotte у Вікісховищі

    Lotte Group — найбільший японський і південнокорейський конгломерат (чеболь), заснований в 1967 році в Сеулі і об'єднує більше 60 компаній різної спрямованості. У групу, зокрема, входять Lotte Shopping Co (рітейл), Lotte Real Estate (девелопмент), Lotte Ice Cream (виробництво продуктів харчування), Lotte Hotels & Resorts (мережа готелів), Lotte Confectionery, Lotte Chilsung (напої, в тому числі Мілкіс).

    Загальний оборот групи в 2006 році — 32 млрд дол.

    У компаніях Lotte працює близько 60 тисяч осіб.

    Історія[ред. | ред. код]

    Перше підприємство засновник компанії Шин Гек Хо засновує в Японії в 1946 році. Історія групи компаній Lotte в Південній Кореї починається в 1967 році створенням першого великого кондитерського заводу Lotte Confectionery в Південній Кореї. Назва компанії походить від імені головної героїні роману Гете «Страждання юного Вертера» Шарлотти.

    Зараз Lotte Group — великий південнокорейський конгломерат, компанії групи діють в різних галузях економіки, у тому числі: виробництві харчових продуктів, роздрібній торгівлі, туризмі, нафтохімії та будівництві, а також фінансовому секторі. Філії корпорації відкриті в найбільших країнах азійсько-тихоокеанського регіону: США, Японії, Китаї, Росії, Південної Кореї, В'єтнамі, Індії та на Філіппінах.

    В 1970-і рр. під брендом Lotte були засновані компанії з виробництва харчових продуктів та алкогольних напоїв. Група розвивала мережу кав'ярень Angel-in-us, ресторани швидкого харчування Lotteria. Відкрито кілька ресторанів в Кореї по франшизі американської мережі фастфуду T. G. I. friday's[1].

    Lotte управляє мережами торгових центрів, гіпер- і супермаркетів, кінотеатрів, цілодобових та Інтернет-магазинів (універмаги Lotte Department Store, супермаркети Lotte Super, гіпермаркети Lotte Mart, мінімаркети 7-Eleven, магазини одягу UNIQLO).

    Lotte World в Сеулі

    Lotte Group також займається  Інтернет-торгівлею за допомогою віртуального торговельного центру Lotte.com (за оцінками — близько 11 мільйонів покупців) і «магазину на дивані» Lotte Home Shopping (покупки за допомогою телефонів, кабельного телебачення, за каталогами і через Інтернет).

    У 1970-х рр. керівництво Lotte Group ухвалило рішення про будівництво свого першого готелю в Сеулі. Так, у 1972 році з'явився Lotte Seoul Hotel. Через кілька років дочірня компанія Lotte Hotels & Resorts перетворилася в мережу з шести готелів, розташованих у найбільших містах Кореї. Зараз компанія володіє 21 діючим готелем, готуються до відкриття ще 2.

    Портфель будівельних об'єктів Lotte також включає великий критий парк відпочинку Lotte World, мюзик-хол Lotte Theater в Сеулі, курорти Lotte Jeju Resort і Lotte Buyeo Resort, бутіки безмитної торгівлі Lotte Duty Free.

    У фінансовому секторі Lotte займається безліччю послуг, у тому числі випуском кредитних карт і страхуванням. Фінансові структури Lotte Card, Lotte Capital і Lotte Insurance надають повний цикл фінансових послуг фізичним і юридичним особам. Сервісні компанії Lotte Data Communication і Lotte Data Center забезпечують IT супровід та технічну підтримку.

    Соціальні проєкти корпорації Lotte Scholarship Foundation і Lotte Welfare Foundation існують з 1980-х рр. Діє програма «Lotte School».

    Lotte Group оголосила про свій план розвитку до 2018 року, в рамках якої корпорація прагне стати провідним міжнародним брендом за всіма напрямками своєї діяльності.

    Див. також[ред. | ред. код]

    Примітки[ред. | ред. код]

    1. Business > Food > T.G.I. Friday’s. Архів оригіналу за 22 грудня 2015. Процитовано 20 березня 2017. {{cite web}}: Текст «LOTTE» проігноровано (довідка)

    Посилання[ред. | ред. код]