Murina fionae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Murina fionae
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Трубконіс (Murina)
Вид:
M. fionae
Біноміальна назва
Murina fionae
Francis & Eger, 2012

Murina fionae — вид ссавців родини лиликових.

Морфологія

[ред. | ред. код]

Кажан невеликого розміру, з довжиною голови й тіла між 41 і 54 мм, довжина передпліччя між 34,5 і 40,1 мм, довжина хвоста між 33,7 і 40,6 мм, довжина ступні від 7,8 до 9,3 мм, довжина вуха між 12,1 і 15,6 мм і маса до 6,6 г.

Спинна частина жовто-коричнева світла з кінчиками волосся коричнево-оранжевими і посипана довгими волосками, особливо на голові, спині і хвостовій мембрані, черевна частина буро-жовта, підборіддя білувате. Морда вузька, видовжена, з виступаючими ніздрями. Очі дуже малі. Вуха округлі, добре розділені. Крила прикріплені до задньої частини основи великого пальця. Ступні маленькі й покриті волосками. Хвіст довгий і повністю включений у велику хвостову мембрану, яка щільно вкрита волоссям. Калькар довгий.

Проживання, поведінка

[ред. | ред. код]

Цей вид поширений в Камбоджі, Лаосі та В'єтнамі. Живе у вологих вічнозелених лісах в горбистій і напів-листяних лісах між 290 і 1140 метрів над рівнем моря.

Звички

[ред. | ред. код]

Харчується комахами.

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Francis CM & Eger JL A review of tube-nosed bats (Murina) from Laos with a description of two new species // Acta Chiropterologica. — 2012. — 14, N 1. — P. 15–38.