Mysteryland

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Mysteryland
Жанр EDM
Дати останні вихідні серпня
Місце проведення Гарлемермер
Країна  Нідерланди
Роки існування від 1993
Відкрито 1993
Вебсайт
mysteryland.nl

Mysteryland — провідний фестиваль електронної танцювальної музики в Нідерландах[1], організований нідерландським промоутером ID&T. Будучи першим у своєму роді в країні на момент його заснування, його організатори назвали цей захід найстарішим фестивалем танцювальної музики в Нідерландах. Нещодавно він проводився в Haarlemmermeerse Bos у місті Гарлемермер; виставковий майданчик, де в 2002 році проходив голландський фестиваль садівництва Floriade. Традиційно проводиться в останні вихідні серпня; З 2015 року фестиваль змінився з одноденного на триденний з кемпінгом. Щороку Mysteryland приймає понад 100 000 відвідувачів із понад 100 країн.

У 2011 році в Чилі, вперше за межами Нідерландів, відбулася міжнародна версія Mysteryland

Mysteryland USA, американська версія Mysteryland. Вперше відбулася на вихідних у День пам’яті, у травні 2014 року, у Центрі мистецтв Бетел-Вудс, де в 1969 році проходив відомий фестиваль Вудсток[2]. Головними учасниками були Kaskade, Moby, Steve Aoki, Dillon Francis та Flosstradamus[3]. У 2017 році Mysteryland USA було скасовано[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mysteryland. Mysteryland official website. Процитовано 19 лютого 2020. (англ.)
  2. Mysteryland Electronic Festival Headed to Original Woodstock Site. Spin. 22 серпня 2013. Процитовано 5 грудня 2013. (англ.)
  3. Mysteryland USA: Kaskade, Steve Aoki, Acres of Music Rule EDM Fest on Woodstock's Grounds. Billboard.
  4. Mysteryland USA. www.mysteryland.us. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]