News Media Canada

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
News Media Canada
Новинні Медіа Канада
Тип асоціація журналістівd
торгово-промислова асоціація
Засновано 2016
Галузь преса
Країна  Канада
Штаб-квартира Торонто
Членство World Association of News Publishersd[1]
Вебсайт: nmc-mic.ca

News Media Canada (NMC; фр. Médias d'Info Canada, MIC; раніше Newspapers Canada) — торгова асоціація видавців газет у Канаді. Заснована 2016 року шляхом злиття Canadian Newspaper Association і Canadian Community Newspapers Association.

NMC представляє понад 830 щоденних, щотижневих і громадських газет у кожній провінції і території Канади.

Історія[ред. | ред. код]

У статті Canadian Press[en] за лютий 2017 року повідомлялося, що назву організації було змінено на News Media Canada.[2]

22 травня 2019 року NMC було названо однією з восьми «організацій Канади, які входитимуть до спеціальної консультативної групи, покликаної рекомендувати новинні операції для участі у фонді допомоги ЗМІ вартістю 600 мільйонів доларів США, який розрахований на п’ять років». Про це заявив тодішній міністр фінансів Білл Морно[en]. Міністр спадщини Пабло Родрігес[en] заявив, що згідно з програмою ЗМІ матимуть право на податкові пільги, що не підлягають відшкодуванню, податковий кредит, який не підлягає відшкодуванню, за підписку на цифрові новини Канади та доступ до благодійних податкових пільг для некомерційної журналістики.[3] Через два дні CBC опублікувало коментар колишнього редактора Ottawa Citizen[en] Ендрю Поттера, який назвав «пакет допомоги лібералам... токсичною ініціативою». Серед іншого він назвав NMC «групою лобістів газетної індустрії», яка благала уряд протягом трьох років.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://wan-ifra.org/national-association-directory/
  2. PayPal freezes Canadian media company's account over story about Syrian family. cbc.ca.{{cite news}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  3. Zimonjic, Peter (22 травня 2019). Federal government names organizations that will help spend $600M journalism fund. CBC.
  4. Potter, Andrew (24 травня 2019). The government just made its toxic media bailout plan even worse. CBC.

Посилання[ред. | ред. код]