Numskull

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Numskull
Основна інформація
Повне ім'я Garrick Demond Husbands
Дата народження 31 січня 1975(1975-01-31) (49 років)
Місце народження Окленд, штат Каліфорнія
Роки активності 1992 — дотепер
Громадянство США США
Національність Афроамериканець
Професія Репер
Інструменти вокал[d]
Жанр Ґанґста-реп, гайфі
Псевдоніми Drank-A-Lot
Гурт Luniz
Співпраця Yukmouth, Sean T, Дрю Даун
Лейбли Ball or Fall Records, Numworld Entertainment
numworldentertainment.com

Numskull (справжнє ім'я Ґеррік Демонд Гасбендс) — американський репер. Виконавець розпочав кар'єру у дуеті Luniz, другим учасником котрого є Yukmouth. Luniz записали успішний сингл, гімн марихуані, «I Got 5 on It».

У віці 18 років він з'явився на платівці Дрю Дауна Fools from the Streets. Відеокліп «Ice Cream Man» призвів до підписання Sony контракту з Дрю та Virgin Records — з Luniz. У 2008 реперу висунули 15 обвинувачень, зокрема в зґвалтуванні, вандалізмі, погрозах, переконуванні не повідомляти про злочин, незаконному володінні зброєю (у 1993 виконавця вже притягували до кримінальної відповідальності за торгівлю наркотиками). Репер міг отримати мінімум 25 років ув'язнення. Проте Ґерріка виправдали за всіма справами, крім незконного володіння зброєю. Остаточний вирок: 5 років.[1]

Дискографія

[ред. | ред. код]

[2]

Студійні альбоми
Спільні альбоми
  • 2000: Good Laaawd That's a Lot of Drank (разом з Clee; під псевдонімом Drank-A-Lot)

Нагороди та номінації

[ред. | ред. код]
Рік Номіновано Нагорода Результат
1997 «Stomp» (Люк Крессвелл, Чарлі Вілсон, Фіона Вілкс, Карл Сміт, Фрейзер Моррісон, Еверетт Бредлі, Yo-Yo, Чака Хан, Luniz та Шакіл О'Ніл) Ґреммі — «Найкраще вокальне R&B виконання дуетом або групою» Номінація

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 3 липня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 вересня 2013. Процитовано 3 липня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)